Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Met de NS Lab-app reis je in de toekomst van de Reisplanner

Florence Peeters
11 juni 2019, 15:22
2 min leestijd
Met de NS Lab-app reis je in de toekomst van de Reisplanner
NS Lab - doe mee

NS Lab - doe mee

Gratis

Reviewscore

7

De NS heeft iets nieuws voor vooruitstrevende forenzen: de NS Lab-app. Dit is het experimentele broertje van de NS Reisplanner, waarmee je allerlei handige, nieuwe functies uitprobeert.

Lees verder na de advertentie.

NS Lab laat je het nieuwe reizen testen

Tussen het moment dat app-ontwikkelaars een nieuwe functie hebben bedacht en gebruikers deze kunnen gebruiken, zit doorgaans flink wat tijd. NS wil treinreizigers sneller voorzien van verbeteringen aan de NS Reisplanner-app. Om die reden is NS Lab in het leven geroepen, zodat het bedrijf snel maar veilig nieuwe functies kan testen en doorvoeren.

NS Lab

Deze app is een uitgeklede, experimentele versie van de Reisplanner. Gebruikers kunnen hierin allerlei nieuwe functies testen die je treinreis leuker of gemakkelijker moeten maken. Wat vooral opvalt, is dat je gedurende de hele reis iets hebt aan de app, in plaats van enkel tijdens het plannen ervan. De app biedt dan ook stap voor stap reisbegeleiding, maar geen planner.

Om de app te gebruiken, plan je eerst een reis in de reguliere NS-app. Vervolgens deel je deze via de icoontjes bovenin met de NS Lab-app. Je ziet dan hoeveel minuten je nog hebt om je trein te halen, waar je moet overstappen en je krijgt navigatie naar het perron vanaf je huidige locatie.

Entertainment en geheugensteuntjes

Bovendien is er gedacht aan entertainment. Luister verschillende podcasts, doe een quiz of speel een game vanuit de app. Of maak gebruik van MindfulNS, een eigen mindfulness-functie van de NS voor een rustige reis. De app helpt je tot slot een handje bij het in- of uitchecken.

Zo krijg je een melding dat je niet moet vergeten om uit te checken aan het einde van je reis. Als de app merkt dat je bent ingecheckt, krijg je juist een plattegrond van het station te zien, met een route van het poortje tot het perron waar je trein vertrekt. Ook wel zo fijn: dit heeft geen invloed op je privacy. Deze data wordt namelijk direct naar je telefoon gestuurd en niet opgeslagen door de app.

NS Lab - doe mee

NS Reizigers B.V.

Gratis via App Store

Download onze eigen iPhoned-app om op de hoogte te blijven van de nieuwste apps en het laatste nieuws. Check ook ons maandelijkse overzicht van de beste iOS-games voor wat game-inspiratie.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu