NPO, RTL en SBS komen met videodienst NLziet, iOS-app volgt later

Gijs Ettes
15 november 2013, 12:33
1 min leestijd
NPO, RTL en SBS komen met videodienst NLziet, iOS-app volgt later

De omroepen NPO, RTL en SBS lanceren in 2014 NLziet, een abonnementsdienst die onder andere Uitzending Gemist, RTL gemist en Kijk samenbrengt. Er zal ook een app voor iOS en Android beschikbaar worden.

NLziet: Nederlands antwoord op Netflix

Met NLziet kunnen kijkers tv-series, films, documentaires en shows die worden uitgezonden op de Nederlandse zenders van de NPO, RTL en SBS bekijken tot 365 dagen na de uitzending. In sommige gevallen kunnen ook toekomstige programma’s (tot zeven dagen vooruit) worden bekeken. Vanaf begin 2014 is de videodienst die werkt op abonnementsbasis beschikbaar. Geïnteresseerden kunnen zich nu al aanmelden op de officiële website, ook om zich in te schrijven voor de gratis testperiode.

NLziet is aanvankelijk alleen te gebruiken op de pc (Windows/Mac/Linux), maar zal kort na de startdatum ook beschikbaar zijn voor iOS, Android en smart-tv’s. De videodienst is reclamevrij en een exacte releasedatum en prijs worden op een later moment bekendgemaakt.

Volgens Bert Habets, directeur van RTL Nederland, is NLziet ontstaan uit het idee dat Nederlanders in toenemende mate zélf willen bepalen wat ze kijken en wanneer. “Nederland heeft het predicaat van een innovatief televisieland. Een gezamenlijke VOD-abonnementsdienst van de belangrijkste Nederlandse spelers is de logische volgende stap in de ontwikkeling van tv-kijkend Nederland.”

Lees verder na de advertentie.

Het zal interessant zijn om te zien hoe dit Nederlandse antwoord op Netflix zich gaat ontwikkelen.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's