De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

NPO Plus iOS-app krijgt ondersteuning voor AirPlay

Gijs Ettes
29 januari 2014, 13:22
1 min leestijd
NPO Plus iOS-app krijgt ondersteuning voor AirPlay

De NPO Plus iOS-app krijgt de mogelijkheid om via AirPlay content naar de Apple TV te streamen, zo geeft Charlotte Geurink van de NPO aan in gesprek met AndroidPlanet. De app is hiermee direct geschikt voor de streamingmogelijkheden van iOS.

Lees verder na de advertentie.

De NPO Plus iOS-app moet begin 2014 verschijnen en geeft gebruikers toegang tot een breder aanbod aan programma’s in een betere kwaliteit. Hierbij kun je denken aan shows als De Prooi, Feuten en Flikken Maastricht.

Daarnaast hebben gebruikers via NPO Plus toegang tot buitenlandse documentaires en films, die normaal gesproken niet via Uitzending Gemist kunnen worden bekeken vanwege kosten en rechten. NPO Plus is – je raadt het al – een betaalde abonnementsdienst. Wat een abonnement precies gaat kosten, is vooralsnog niet bekend.

Lees meer over Apple TV

Apple TV NPO Plus iOS-app

De Apple TV is een digitale media-ontvanger die is ontwikkeld door Apple. Het apparaat werd aangekondigd in 2006 en de eerste versie verscheen een jaar later. Inmiddels is de mediastreamer een stuk compacter geworden en kan deze onder andere content weergeven van de iTunes Store, Netflix, YouTube en Flickr. Ook heb je via Apple TV toegang tot recente filmtrailers.

Via hdmi staat de Apple TV in verbinding met je tv. Het kleine zwarte doosje is daarmee de schakel tussen jouw iPhone en/of iPad en de televisie: vanuit iOS kun je met één druk op de knop media streamen naar de tv. Daarnaast kun je je tv middels Apple TV als externe monitor gebruiken om het beeldscherm van je iMac, MacBook Pro of Mac Pro uit te breiden.

Het laatste Apple TV nieuws op een rijtje

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu