NPO-app voor iOS krijgt handige ondertitel-functie
Redactie
NPO Start

NPO Start

Gratis

Onze score

7,5

Door een update van de NPO-app is het voortaan mogelijk om programma’s terug te kijken zonder geluid, maar met ondertiteling. Dit is een handige functie voor doven en slechthorenden. Ook nieuw is de terugspoelfunctie.

Vernieuwde NPO-app heeft ondertiteling

De ondertiteling is handig wanneer je niet de mogelijkheid hebt om het geluid hard aan te zetten of geen headset bij de hand hebt. Wanneer je een video afspeelt, kun je via het ‘T’-knopje rechtsonder de ondertiteling aanzetten. Bovendien maakt de NPO-app het voor doven en slechthorenden makkelijker om hun favoriete programma’s op een iOS-apparaat terug te kijken.


Naast de ondertiteling is een nieuwe terugspoelknop aanwezig, waarmee je in één keer dertig seconden terugspoelt. Verder is een verbeterde scrubfunctie toegevoegd, waardoor het makkelijker wordt om naar het gewenste punt in een video te schakelen. In de oudere versie van de NPO-app kwam het vaak voor dat de tijdsbalk enkele minuten voor of na het gewenste afspeelpunt sprong. Tot slot zijn er enkele bugs en andere fouten uit de app gehaald, wat de gebruiksvriendelijkheid ten goede komt.

NPO-app downloaden

De vernieuwde NPO-app is gratis te downloaden in de App Store. De applicatie vereist 21,5MB aan vrije opslagruimte en iOS 8 of hoger.

NPO Start

Stichting Nederlandse Publieke Omroep

4 (68 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.