Ook NPO-app voor iOS krijgt Chromecast-ondersteuning
Wouter Nijsen

Ook de NPO-app voor iOS heeft sinds de laatste update ondersteuning voor de Chromecast. Hierdoor kun je gemakkelijk programma’s vanaf je iPhone of iPad naar je televisie streamen.

NPO-app Chromecast

We hebben er lang op moeten wachten, maar vanaf vandaag is de NPO-app voor iOS eindelijk met een Chromecast te gebruiken. Door de update kun je gemakkelijk en snel je favoriete programma’s naar je televisie streamen. Hierdoor ben je niet meer gebonden aan het relatief kleine scherm van je iPhone of iPad. Naast de Chromecast-ondersteuning voert de update ook de gebruikelijke bugfixes en verbeteringen door.

Het is opvallend dat de Chromecast-ondersteuning voor de iOS-app zo lang op zich heeft laten wachten. De ondersteuning werd namelijk al twee maanden geleden in de Android-applicatie doorgevoerd.

Om programma’s naar de slimme dongle te streamen, dien je het apparaat eerst te koppelen met de app. Dit doe je door in de applicatie op het knopje rechtsboven te tikken, en vervolgens je Chromecast te selecteren. Hierna kun je een programma aantikken, zodat ‘ie direct naar je televisie wordt gestreamd.

Wel is het belangrijk om te weten dat de app standaard in sd-kwaliteit (342p) naar de Chromecast streamt, waardoor beelden nogal onscherp ogen. Wil je programma’s bekijken in hd-kwaliteit, dan dien je een NL Ziet-abonnement aan te schaffen.

De NPO-app downloaden

De update is nu gratis in de App Store te downloaden. Heb je de NPO-app nog niet geïnstalleerd, dan kun je deze via onderstaande link alsnog binnenhalen. Zorg dat je voor de installatie beschikt over iOS 6 of hoger en 23,7MB aan vrije opslagruimte.

NPO Start

Stichting Nederlandse Publieke Omroep

4 (30 reviews)
Gratis via App Store

NPO Start
NPO Start
NPO Start
NPO Start
NPO Start

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.