De iPhone 15 nu scherp geprijsd!

Deze 4 verbeteringen vind je in de Notities-app in iOS 13

Dennis de Vries
25 juni 2019, 15:03
3 min leestijd
Deze 4 verbeteringen vind je in de Notities-app in iOS 13

Met het uitbrengen van iOS 13 krijgt je iPhone of iPad flink wat nieuwe functies. Ook de stock-apps delen daarin mee. Dit zijn 4 aanpassingen die je kunt verwachten in de standaard Notities-app in iOS 13

Lees verder na de advertentie.

Apple heeft op het WWDC de nieuwe versie van zijn mobiele besturingssysteem iOS 13 aangekondigd. Hierin zitten flink wat vernieuwingen en verbeteringen. Ook de standaard app om aantekeningen, afbeeldingen, schetsen en knipsels op te slaan, wordt door Apple aangepakt. Dit zijn de veranderingen die je als Notities-gebruiker kunt verwachten.

1: Gedeelde mappen en beter mappenbeheer

Een belangrijke verbetering voor Notities in iOS 13 is de mogelijkheid om gedeelde mappen aan te maken. Zo is het mogelijk om samen met een andere gebruiker van Notities aantekeningen of afbeeldingen toe te voegen. Zodra er iets bewerkt wordt, verschijnt dat ook bij de andere gebruiker vanzelf in de map. Dit gaat dus verder dan de al bestaande mogelijkheid om samen in één gedeelde notitie te werken.

Notities-app in iOS 13

Gebruikers die een map delen kunnen niet alleen afbeeldingen of tekstnotities toevoegen. De vernieuwde versie van Notities maakt het ook mogelijk om nieuwe submappen toe te voegen aan een gedeelde map, die ook weer gevuld kunnen worden met bestanden. De Notities-app geeft je ook de mogelijkheid om een andere gebruiker ‘alleen lezen’-rechten te geven tot een map. Zo kan diegene wel alle bestanden inkijken die in een map worden gezet, maar er zelf niets aan wijzigen.

2: Nieuwe galerij

De meest in het oog springende verandering is die in de galerij van de Notities-app. Die is een stuk grafischer en duidelijker. Alle notities die je opgeslagen hebt, worden nu als kleine afbeeldingen in een galerij gezet. Zo wordt het gemakkelijker om direct de juiste notitie te vinden, zeker als daar afbeeldingen of schetsen in zitten.

3: Checklists worden gemakkelijker te gebruiken

Wie vaak lijstjes maakt in de standaard aantekeningen-app van zijn iPhone krijgt binnenkort de beschikking over een aantal nieuwe opties. Zo wordt het mogelijk om items in een lijst naar een andere plek te slepen en kun je swipen om items in de lijst in te laten springen. Ook kun je instellen dat als je een item in je lijst afvinkt, die automatisch naar onderen verplaatst wordt.

notities-app in ios 13

4: Zoeken met beeldherkenning

Zeker als je veel notities bewaart, dan kun je wel eens het overzicht kwijtraken. De zoekfunctie komt dan van pas. In de iOS 13-versie van de Notities-app wordt die een stukje krachtiger. Apple scant afbeeldingen en schetsen en probeert zo te herkennen wat erin staat. Op die manier kunnen ze ook meegenomen worden in de zoekresultaten. Datzelfde geldt voor bonnetjes, rekeningen of andere tekstdocumenten waarvan je een foto of scan hebt gemaakt. De Notities-app probeert daar de tekst van te herkennen om ze zo doorzoekbaar te maken.

iOS 13 release

Notities is een standaard-app die wordt meegeleverd met de iPhone. Bovenstaande functies zullen klaar zijn als de nieuwste versie van het besturingssysteem voor iedereen beschikbaar gemaakt wordt. Dat zal rond september 2019 zijn. De eerste iOS 13 publieke bèta is daarentegen al wel beschikbaar. Je kunt nu dus al aan de slag met de testversie van onder meer Notities, de donkere modus en meer.

Wil je voor die tijd al wegwijs worden in de app, check dan onze gids met tips voor de Notities-app. Zoek je een notitie-app met net wat andere functies? Dan hebben we hier de beste alternatieven voor Notities in iOS.

Lees meer over iOS 13

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu