Notitie-app OneNote krijgt grote update
Wouter Nijsen

Microsofts notitie-app OneNote heeft een update gekregen, en dat was hard nodig. Voorheen had de app namelijk niets te bieden ten opzichte van zijn concurrentie.

Met de 2.0-versie weet Microsft notitie-app OneNote echter relevanter te maken voor een groter publiek, al heeft de app nog steeds een omvang van maar liefst 278MB. Dit is natuurlijk een groot deel van je interne opslagruimte voor een app die niet bijzonder veel doet.

Voorheen kon je om te beginnen ‘slechts’ 500 notities in de gratis app aanmaken en opslaan; en de app ondersteunde de hogere resolutie van de iPhone nog niet. Dit soort euvels zijn met OneNote 2.0 in ieder geval verholpen.

Notitie-app OneNote op iPhone vrij beperkt

De iPhone-versie van OneNote is echter vrij beperkt ten opzichte van zijn grotere broertjes op de desktop en iPad. Zo kun je wel to-do-lijstjes aanmaken, foto’s toevoegen en de opmaak van je tekst enigszins aanpassen, maar dat is het dan ook.

Tabellen en andere handigheden ontbreken bijvoorbeeld in de iPhone-versie, al is het wel mogelijk om documenten met die elementen in te zien en enigszins te bewerken. OneNote synchroniseert zichzelf namelijk met je Microsoft-account (die je ook nodig hebt om de notitie-app te kunnen gebruiken) en laat je notities vlot delen via SkyDrive of als pdf via e-mail.

Daar moet je echter wel 278MB voor reserveren op je iPhone, voor zaken die een kleinere app als Evernote waarschijnlijk minstens net zo goed kan afhandelen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.