Met Notifyr ontvang iPhone-updates op je Mac

Rutger Otto
21 mei 2014, 20:22
2 min leestijd
Met Notifyr ontvang iPhone-updates op je Mac

Deze handige app plaatst updates van je iPhone door naar je Mac. Zo kun je je telefoon tijdens je werk in je zak laten zitten, zonder dat je belangrijke notificaties mist.

Lees verder na de advertentie.

notifyr klein

Een interessante app van de jonge Nederlandse ontwikkelaar Joost van Dijk. Met Notifyr kun je notificaties doorzetten naar je Mac. Wat je naast de app nodig hebt is een bijhorend OS X programma en bluetooth low energy. Zo komen computer en telefoon met elkaar in verbinding, zoals een smartwatch en een smartphone. Het verschil is dat je notificaties binnenkrijgt op het scherm waar je toch het grootste deel van de tijd al naar kijkt.

Simpel installeren met bluetooth

Het werkt vrij simpel. Als je zowel de iOS app als de Mac-applicatie hebt gedownload moet je de apparaten even pairen via bluetooth. Gedaan? Dan moet je de inkomende berichten vanzelf tevoorschijn zien komen via het berichtencentrum van OS X.

Natuurlijk kun je alleen notificaties bekijken. Wil je reageren op berichten, dan zul je alsnog je iPhone uit je zak moeten vissen. Het werkt met alle updates, van Facebook-berichten tot iMessages en sms’jes.

Om het te laten werken moet je ten aller tijden de app laten draaien op je iPhone, al kan dat gewoon op de achtergrond. Ook op dubbele notificaties heeft Notifyr iets gevonden: die kun je simpelweg uitzetten. Omdat Notifyr gebruik maakt van low energy bluetooth hoef je je om vermindering in batterijduur weinig zorgen te maken.

Bluetooth low energy noodzakelijk

Hou er wel rekening mee dat je daadwerkelijk apparatuur moet gebruiken die bluetooth low energy ondersteunt. Met andere woorden: een iPhone 4S of nieuwer, een iPod touch vijfde generatie of nieuwer of een iPad 3 en nieuwer. Qua Macs ben je beperkt tot een MacBook Air van medio 2011 of nieuwer, een MacBook Pro van midden 2012 of nieuwer, een iMac van eind 2012 of nieuwer, een Mac mini van medio 2011 of nieuwer of een Mac Pro van eind 2013 of nieuwer.

Downloaden zolang het kan?

Omdat Notifyr iets nieuws doet, is het de vraag hoe Apple erop reageert. Als blijkt dat de app gebruik maakt van niet-openbare APIs, zou hij zomaar weer uit de App Store gehaald kunnen worden (wat overigens niet betekent dat de app dan onbruikbaar wordt, kijk maar naar Flappy Bird). Je kan Notifyr downloaden voor iOS 7 of nieuwer. Er is slechts 1,8 MB aan vrije opslagruimte nodig en het kost 3,99 euro.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu