Met deze app ‘verberg’ je de notch van de iPhone X

Wouter Nijsen
13 november 2017, 12:44
2 min leestijd
Met deze app ‘verberg’ je de notch van de iPhone X
Notch Remover

Notch Remover

€ 0,99

Reviewscore

7

Heb je een nieuwe iPhone X gekocht, maar vind je de ‘notch’ boven het scherm niet zo mooi? Een ontwikkelaar heeft een app in de App Store gepubliceerd die het probleem verhelpt.

Lees verder na de advertentie.

Zo werkt Notch Remover

Niet iedereen is fan van de ‘notch’, het hapje dat uit het iPhone X-scherm is genomen voor de Face ID-camera en verschillende sensoren. Zoals je in de iPhone X review kunt lezen, storen we ons zelf niet aan de notch, omdat de uitsnede al snel wegvalt als je je op het scherm focust. Toch zijn er een heleboel gebruikers die de uitsnede storend vinden in het dagelijks gebruik, omdat hij bijvoorbeeld bij het bekijken van video’s extra opvalt.

notch remover

De nieuwe app ‘Notch Remover’ biedt uitkomst. Zoals de naam al doet vermoeden, haalt de app de uitsnede weg. Dit doet de applicatie door de bovenkant van het scherm (waar ook de notch zit) zwart te maken, zodat hij minder opvalt. In de praktijk wordt over de bovenkant van je wallpaper een zwarte balk gelegd, waardoor het geheel meer op een notificatiebalk lijkt.

Lees ook: De iPhone X ‘notch’ is een sterk staaltje marketing

Hoewel er ook wallpapers te vinden zijn waarmee je de notch minder laat opvallen, is Notch Remover handig omdat de app bestaande achtergronden direct aanpast. Toch is het vooral opvallend dat Apple de app überhaupt heeft toegelaten tot de App Store. Het bedrijf uit Cupertino spoort ontwikkelaars juist aan om de notch te ‘omarmen’ en geen toepassingen te verzinnen om de uitsnede te verbergen.

Daarom bestaat de mogelijkheid dat Notch Remover binnenkort alsnog uit de App Store wordt gehaald, omdat het botst met de richtlijnen van Apple. Wil je de app proberen, dan is het slim om ‘m snel te downloaden. De app vraagt om 31MB vrije opslagruimte en iOS 11 of nieuwer.

Download Notch Remover in de App Store (1,09 euro)

Notch Remover

Axiem Systems

€ 0,99 via App Store
Categorie: Diensten
Device: iPhone X

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen