NOS Tour de France live op de iPhone

Redactie
6 juli 2009, 21:31
2 min leestijd
NOS Tour de France live op de iPhone

Wielerliefhebbers in het bezit van een iPhone of een iPod Touch kunnen vanaf dit jaar live de Tour de France volgen op hun iPhone.

De NOS heeft hiermee een Europese primeur: het is voor het eerst dat een internationaal sport evenement van deze omvang live via de iPhone kan worden bekeken.  Bezitters van een iPhone of iPod Touch kunnen de etappes volgen via http://m.nos.nl/.

Naar de Tour de France kijken per streaming video erg populair

NOS Tour de France mobielVolgens de NOS is de service nu al erg populair, het afgelopen weekend zijn er 5.868 unieke bezoekers geteld en is de stream 22.878 keer opgevraagd om op deze manier de Ronde van Frankrijk te volgen. 

De Tour de France was al live te volgen op andere types telefoon met behulp van de NOS Mobiel applicatie, echter tot enkele weken geleden was het aanbieden van live beelden op de iPhone niet mogelijk. Door een samenwerking met Triple IT en Momac is het de NOS gelukt om als eerste partij in Europa de Tour de France live op mobiel te streamen.

Lees verder na de advertentie.

Roeland Stekelenburg, Hoofd Nieuwe Media: “Wij boden al een videostream van de Tour de France voor andere toestellen en we zijn trots dat het nu gelukt is om ook op de iPhone live verslag te kunnen doen van grote nieuws- en sportevenementen.

De iPhone is voor de NOS een interessant toestel, omdat we de afgelopen tijd gezien hebben dat gebruikers van dit toestel voorop lopen in het experimenteren met nieuwe mobiele toepassingen. De andere twee NOS applicaties voor de iPhone (Teletekst en NOS Journaal) zijn zeer succesvol en nu we ook live beelden kunnen toevoegen aan deze applicaties, zetten we een belangrijke nieuwe stap”.  Lees hier meer informatie over de mobiele NOS website.

Tour de France iPhone applicaties

Naast de mobiele site van de NOS zijn er ook verschillende Tour de France applicaties in de App Store, dit betreffen onder meer:

Categorieën: Nieuws, Sport
Spotlights: NOS, Tour de France

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's