NOS Nieuws app geüpdatet

Roel van Hout
27 augustus 2013, 9:25
1 min leestijd
NOS Nieuws app geüpdatet

De NOS heeft een update uitgebracht voor de NOS Nieuws app. Aan versie 2.0 van de app zijn onder meer livestreams, sportuitzendingen en NOS op 3 toegevoegd.

De grootste verandering is echter het feit dat je dankzij de NOS Nieuws app update je iPhone nu ook als afstandsbediening kunt gebruiken om het journaal op de tv te bekijken.

NOS Nieuws app

Daarvoor is wel wat randapparatuur benodigd in de vorm van een op het wifi-netwerk aangesloten Smart TV, maar geen Apple TV. Een interessante functie, die nog niet in de standaard NOS app is ingebouwd.

Lees verder na de advertentie.

NOS Nieuws app krijgt flinke poetsbeurt

Daarnaast is de app uiterlijk flink opgepoetst: de app werd eind vorig jaar nog wel aangepast aan de nieuwe NOS huisstijl, maar paste niet goed bij de strakke vormgeving van de NOS-site en standaard NOS app. Die stijlbreuk is nu verholpen: de uitzendingen zijn strak, zonder afbeeldingen en overzichtelijk onder elkaar gezet.

Daartussen vind je vanaf nu dus ook sportuitzendingen en uitzendingen van NOS op 3, naast de standaard journaals en Nieuwsuur-uitzendingen. Ook livestreams zijn te bekijken, maar nog niet, zoals de andere video’s, op je Smart TV af te spelen.

Ook vind je er livestreams zoals Champions League voetbal, Journaal 24, Politiek 24 en Sport 24. Deze livestreams zijn om technische redenen alleen te zien op je smartphone, maar (nog) niet af te spelen op je smart-tv.

De update is nu gratis te downloaden in de App Store!

Categorieën: Nederlands, Nieuws
Spotlight: NOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's