Normal: check welke apps de grootste batterijvreters zijn
Rutger Otto

Apple werkt met iOS 8 aan een manier waarmee je kunt vaststellen welke apps het meeste batterij verbruiken. Wil je daar niet op wachten, dan kun je nu alvast Normal downloaden. Daarmee kun je zien hoeveel accutijd je bespaart als je bepaalde apps uitzet.

Inzicht in batterijverbruik

normalNormal is gemaakt door twee ontwikkelaars die hun opleiding informatica op Stanford hebben afgerond. Knappe koppen dus, die het batterijverbruik op interessante en duidelijk wijze weten te presenteren op je iPhone. Dat is weer eens wat anders dan die saaie, lelijke batterij-apps die zeggen je accuduur te verbeteren.

De app Normal is een dienst die een diagnose maakt van je batterijverbruik en die vergelijkt met appgebruik van andere iOS-gebruikers. Op die manier check je meteen welke apps bekend zijn als grootverbruikers. Daarna krijg je meteen tips om de accuduur van je iPhone te verlengen door bijvoorbeeld apps af te sluiten of te verwijderen. Daarbij krijg je te zien hoeveel tijdswinst je daarmee opschiet.

Nog gaver is dat sommige apps anders ingesteld kunnen worden om zo minder batterij te verbruiken. Normal vertelt je precies wat je moet doen om een app energiezuiniger te maken. Doordat sommige apps op de achtergrond blijven draaien, kan het uren van je accu afsnoepen.

Normal downloaden

Normal blinkt uit in de manier waarop het de gebruiker inzicht geeft op zijn iPhone-gedrag en wat er valt te besparen. De app zal niet meteen zorgen dat je iPhone twee dagen meegaat, maar het zal wel een beetje tijdwinst opleveren. Normal is te downloaden voor iOS 7 of nieuwer. Er is 6,4 MB aan vrije opslagruimte benodigd en je betaalt eenmalig 89 cent.


Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.