De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Het gevaar schuilt na elke stap in Nono Islands

Rutger Otto
15 juli 2015, 16:55
2 min leestijd
Het gevaar schuilt na elke stap in Nono Islands
Nono Islands

Nono Islands

Gratis

Reviewscore

7

Nono Islands is een aantrekkelijk en kleurrijk avonturenspelletje. Het oogt op plaatjes misschien als Temple Run, maar gelukkig pakt deze game het anders aan.

Lees verder na de advertentie.

Nono Islands: meer dan het lijkt

Alweer een Temple Run-kloon? Je zou het bijna denken als je screenshots van Nono Islands ziet. Een avonturier die een lineair pad aflegt, waarbij jij de juiste richting aangeeft en zorgt dat je niet naast het pad beland of door vijanden gepakt wordt. Laat je daar vooral niet op afleiden, want Nono Islands heeft toch een eigen smoel.

Het belangrijkste verschil: rennen is niet slim. Ook beweegt het poppetje niet automatisch. Om naar voren te gaan moet je op het scherm tikken. Wil je naar links of rechts? Dan moet je de juiste kant op vegen. Doe je dat niet of te vroeg, dan beland je in het water. Wat dat voor gevolgen heeft, lees je verderop.

Goed opletten

Niet alleen de weg (en de wil om er snel doorheen te gaan) is gevaarlijk, ook kom je onderweg vijanden tegen die je van het pad proberen te krijgen. Daarvoor moet je soms goed opletten (lees: voorzichtig zijn), want vanuit het niets duikt een haai uit het water tegen je aan. Enerzijds probeert de game je te remmen, maar omdat de levels altijd hetzelfde zijn, weet je na een paar keer spelen waar het gevaar is. Vervolgens kun je jouw tijd proberen te verbeteren.

De levels zijn in het begin rechttoe rechtaan, later worden het kleine doolhofjes. In deze levels verzamel je stukken goud en als je ze allemaal hebt, ontgrendel je aan het eind een schatkist en verzamel je trofeeën en stukken schatkaart.

Ga je af, dan kun je een token gebruiken om een checkpoint toe te voegen. Doe je dat niet, dan moet je levels opnieuw spelen. Gelukkig zijn ze niet lang, maar na een aantal keer proberen ga je het liefst verder waar je was. Voor 2,99 euro betaal je in een keer voor alle checkpoints. Haal je plezier uit het spel, dan is dat het overwegen waard.

Download Nono Islands

Nono Islands is een fijn spelletje dat uitdagend is en er geweldig uitziet. Het vraagt niet constant om geld en met één betaling speel je probleemloos verder. Soms strookt de besturing niet helemaal met wat je wil, en dat is behoorlijk frustrerend. Zeker voor gratis spelers, omdat je dan eerder behaalde stukken opnieuw speelt. Toch is Nono Islands het proberen waard als je van avontuur en gevaar houdt.

Nono Islands

Illusion Labs

Gratis via App Store

Nono Islands
Nono Islands
Nono Islands
Nono Islands
Nono Islands
Nono Islands
Nono Islands
Nono Islands
Nono Islands
Nono Islands
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu