No More Kings: leuker dan schaken

Redactie
2 oktober 2015, 17:30
1 min leestijd
No More Kings: leuker dan schaken
No More Kings - Chess Puzzle

No More Kings - Chess Puzzle

Gratis

Reviewscore

8

No More Kings is een geheel nieuwe en nog onder het publiek redelijk onbekende app. Reddit-gebruikers waren stuk voor stuk enthousiast over de game, dus wij konden het niet laten om hem uit te proberen.

Lees verder na de advertentie.

No More Kings lijkt op het eerste gezicht misschien op schaken, maar dat is het absoluut niet. De bedoeling is om alle puzzelstukken van het bord weg te spelen en als laatste de koning te vangen. Er zit echter een volgorde in de manier waarop je de stukken moet uitschakelen. Ga je de verkeerde kant op, dan kom je vast te zitten en moet je opnieuw beginnen.

Niet schaken maar puzzelen

De besturing van de game is net als de vormgeving erg basic, maar maakt de puzzel niet minder leuk om te spelen. Je tikt van het ene schaakstuk op het andere om deze te laten vangen. Kan dit niet – je bent nog wel gebonden aan de verplichte stappen die we gewend zijn van het schaken – dan gebeurt er niets. Als het wel mogelijk is zal het poppetje waarmee je speelt veranderen in het schaakstuk wat je nu in handen hebt. Met elk level dat je voltooit, wordt de puzzel iets moeilijker en uitdagender en zul je beter moeten nadenken over de volgorde van stappen die je overneemt.

Download No More Kings

No More Kings biedt op dit moment 50 gratis levels aan. Er zijn nog twee andere sets met ieder 50 levels beschikbaar, maar om deze te kunnen spelen moet je overgaan op een in-app aankoop van 0,99 euro.

De game is via onderstaande link te downloaden. Voor de installatie heb je iOS 6 of hoger en 3,2MB aan vrije opslagruimte nodig.

No More Kings - Chess Puzzle

Christian Montoya

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

No More Kings - Chess Puzzle
No More Kings - Chess Puzzle
No More Kings - Chess Puzzle
No More Kings - Chess Puzzle
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu