NLziet-app voor iPhone en iPad laat je straks live tv-kijken
Gijs Ettes

NLziet

Reviewscore

7

NLziet Gratis

De iOS-versie van NLziet krijgt binnenkort de mogelijkheid om live tv-zenders te streamen. Dat laat de on-demand-dienst weten in een mail aan testgebruikers van de app.

NLziet live tv-kijken

Zij kunnen vanaf volgende week aan de slag met de nieuwe functie, die vooralsnog niet beschikbaar wordt voor Android- en Windows Phone-gebruikers. De proefperiode duurt een maand en uit alle aanmeldingen wordt een beperkt aantal testers geselecteerd.

nlziet live tv

Goed nieuws voor de testers is dat de live-tv-functie werkt met de Chromecast en Apple TV. Daardoor kun je straks in principe je kabelabonnement opzeggen en volledig via NLziet live tv-kijken. Het streamen van programma’s werkt simpel. Je kiest een uitzending op je iOS-apparaat en er verschijnt rechtsboven in beeld een icoon. Als je daarop tikt, wordt de content meteen op de tv afgespeeld.

Dit kun je met NLziet

NLziet is een gezamenlijke videodienst van de Nederlandse omroepen NPO, RTL en SBS, waarin programma’s van NPO+, RTL XL en Kijk gebundeld zijn. Met de dienst kunnen kijkers series, films, documentaires en shows tot 365 dagen na de uitzending op tv terugkijken in de best beschikbare kwaliteit. Gebruikers met een abonnement van 7,95 euro per maand kunnen onbeperkt terugkijken. De app voor de iPhone en iPad vereist iOS 7+ en tenminste 26MB aan vrije opslagruimte.

NLZIET (AppStore Link) NLZIET
Ontwikkelaar: NLziet Co�peratief U.A..
Beoordeling: 17+
Prijs: Free Download

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.