Programma’s van NLziet nu te bekijken via Chromecast
Rutger Otto

De NLziet app voor iOS is voorzien van Chromecast-ondersteuning. Vanaf nu is het dus mogelijk om programma’s van de video-on-demand dienst naar je tv te streamen.

NLziet app streamt naar de tv

nlziet app klToen de terugkijken-dienst NLziet eind vorig jaar werd aangekondigd werd de ondersteuning van Chromecast al beloofd. Die optie is na een update van de iPhone- en iPad-app deze week toegevoegd. Met een Chromecast (een HDMI-stick van Google voor in de tv), kunnen gebruikers van NLziet voortaan uitzendingen naar de televisie streamen.

Het streamen van programma’s werkt supersimpel. Je kiest een uitzending op je iOS-apparaat en er verschijnt rechtsboven in beeld een icoon. Als je daarop tikt, wordt de content meteen op tv afgespeeld.

Wat is NLziet

NLziet is een gezamenlijke videodienst van de Nederlandse omroepen NPO, RTL en SBS. Daarin zijn programma’s van NPO+, RTL XL en Kijk gebundeld. Met de dienst kunnen kijkers series, films, documentaires en shows tot 365 dagen na de uitzending op tv terugkijken. In sommige gevallen is het mogelijk om programma’s te bekijken nog voordat ze op tv zijn geweest.

Dankzij de laatste update en Chromecast-ondersteuning is het voor het eerst mogelijk om het contentaanbod van de NLziet app in volledigheid op televisie te bekijken. Gebruikers met een abonnement van 7,95 euro per maand kunnen onbeperkt terugkijken in de beste kwaliteit die beschikbaar is.

De NLziet app is gratis te downloaden in de App Store. Daarvoor moet minimaal iOS 6.1 op het toestel geïnstalleerd staan. Voor installatie is 7,9MB aan vrije opslagruimte nodig.

NLZIET

NLZIET Cooperatief U.A.

6 (4 reviews)
Gratis via App Store

NLZIET
NLZIET
NLZIET
NLZIET

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.