iOS-app NLZiet krijgt ondersteuning voor AirPlay

Thomas Haenen
13 juli 2016, 11:11
2 min leestijd
iOS-app NLZiet krijgt ondersteuning voor AirPlay
NLZIET | Online tv-kijken

NLZIET | Online tv-kijken

Gratis

Reviewscore

7,5

De NLZiet-app biedt nu ondersteuning voor AirPlay, zodat gebruikers programma’s naar hun Apple TV kunnen streamen. Daarmee hebben gebruikers nog meer mogelijkheden om video’s van de dienst op hun tv te kijken.

Lees verder na de advertentie.

NLZiet AirPlay gebruiken

NLZiet Airplay

De AirPlay-functionaliteit is per direct beschikbaar in de NLZiet-app voor iOS, zo ontdekte iPhoned. Gebruikers kunnen de functie activeren door tijdens het kijken van een programma op de knop rechtsboven in beeld te drukken. Vervolgens verschijnt er een lijst van mogelijke streaming-apparaten in beeld, waaronder Apple TV’s die in de buurt zijn.

De functie werkt met alle video’s van RTL XL en Kijk, het video-on-demand-platform van SBS. Van de publieke omroep is er een minder compleet aanbod beschikbaar: alleen NPO Plus-video’s die na 1 juli 2016 zijn gepubliceerd, kunnen via AirPlay op Apple TV bekeken worden. Voor de functie is versie 2.7 van de NLZiet iOS-app nodig, die nu beschikbaar is in de App Store.

Met de NLZiet-update worden ook enkele bugfixes doorgevoerd. Zo begint je iPhone niet langer automatisch opnieuw een video af te spelen zodra je het toestel ontgrendelt.

De streamingdienst biedt al langer ondersteuning voor de Chromecast. De ontwikkelaars van de app beloofden al geruime tijd NLZiet AirPlay-ondersteuning mee te geven, maar bezitters van een Apple TV hebben er nog aardig lang op moeten wachten. NLZiet werkt overigens ook aan een aparte Apple TV-app.

NLZiet is een gezamenlijke service van de Publieke Omroep, RTL en SBS. Alle programma’s die die zenders het afgelopen jaar hebben uitgezonden zijn via de app terug te kijken. Daarnaast zijn sommige series en programma’s al voor de première op NLZiet te vinden. De dienst combineert het aanbod van NPO+, RTL XL en SBS’ Kijk. De eerste maand is NLZiet gratis, daarna betaal je 7,95 euro per maand.

NLZiet iOS-app downloaden

De iOS-app van NLZiet kan gratis gedownload worden in de App Store, en vereist iOS 7.0 of nieuwer. De applicatie is zo’n 25MB groot. Gebruikers kunnen direct het aanbod van de dienst bekijken zonder zich te moeten aanmelden of registreren.

NLZIET | Online tv-kijken

NLZIET Cooperatief U.A.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu