NimbleBit kondigt Tiny Death Star aan
Roel van Hout

Deze week bracht ontwikkelaar NimbleBit nog Pocket Trains uit, maar er wordt alweer verder gekeken: de studio heeft laten weten te werken aan Tiny Death Star.

Tiny Death Star verwijst naar twee zaken: ten eerste Tiny Tower. Dit was een aantal jaar geleden NimbleBit’s eerste grote hit op de iPad. In het spel was het de bedoeling dat je een steeds groter wordende toren onderhield. Daarnaast verwijst de naam natuurlijk naar de kunstmaan uit de Star Wars-filmserie.

Tiny Death Star

Het spel wordt uitgegeven door Disney, sinds een halfjaar eigenaar van de Star Wars-franchise. Het bedrijf liet vandaag weten dat je in het spel bewoners op je eigen Death Star kunt laten wonen, intergalactische handel kunt drijven en van Star Wars bekende locaties kunt bouwen om de iconische personages aan te trekken.

Tiny Death Star NimbleBit’s vierde hit op rij

Meer informatie over het spel is nog niet bekend; een releasedatum evenmin: het enige wat Disney en NimbleBit kwijt willen is dat het spel er ‘binnenkort’ aankomt. We verwachten dat het spel, net als de vorige apps van NimbleBit, freemium zal zijn: gratis, maar met in app-aankopen.

De kans is overigens groot dat Tiny Death Star weer een grote hit gaat worden. Tiny Tower, Pocket Planes en Pocket Trains wisten en weten vele spelers geboeid te houden dus bij Tiny Death Star zal dat niet anders zijn. De combinatie van de twee klinkt in ieder geval als een match made in heaven.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.