Nike+ Running werkt eindelijk met Apples Gezondheid-app
Rutger Otto

De Nike+ Running app heeft een update gekregen waarbij een hoop vernieuwd is. Het belangrijkste is dat de hardloopapp eindelijk geschikt is voor integratie met HealthKit en de bijhorende Gezondheid-app.

De populaire Nike+ Running app is inmiddels bij versie 4.6. Daarmee krijgen gebruikers toegang tot een aantal interessante nieuwe functies om hun workout mee te meten.

Nike+ Running HealthKit integratie

nike+ runningAl sinds iOS 8 te downloaden is, heeft Nike een prominente positie in de Gezondheid-app. Nike+ Running, een populaire fitness-app, had tot nu toe echter geen HealthKit integratie. Met de update naar versie 4.6 is dat eindelijk wel mogelijk en kun je jouw workout-gegevens laten inladen in de Gezondheid-app van Apple.

In de Gezondheid-app kun je dankzij Nike+ Running bekijken welke afstand je hebt gelopen, hoeveel calorieën je hebt verbrand en wat je hartslag was (mits je natuurlijk een met bluetooth aangesloten band draagt die de metingen verricht).

Dankzij de nieuwe M8-chip in de iPhone 6 houdt de app ook preciezer bij wanneer je bijvoorbeeld de hoogte in gaat. Ook de iPhone 5S registreert dat nog nauwkeurig, maar hoe ouder je iPhone, des te minder goed het werkt. Vervolgens komen de verzamelde gegevens in de Gezondheid-app te staan, waar zich mogelijk ook metingen van andere apps bevinden.

Meer vernieuwingen

Verder nieuw in de app is bijvoorbeeld de knop waarmee je snel van start kunt met je workout. Daarnaast heb je toegang tot in-app veegbewegingen waarmee je switcht tussen muziek, statistieken en een kaart die live vorderingen toont.

Nike+ Running downloaden

Nike+ Running is gratis te downloaden voor iOS 7 of nieuwer. Voor installatie is 46.2MB aan vrije opslagruimte benodigd.

Nike Run Club

Nike, Inc

9 (46 reviews)
Gratis via App Store

Nike Run Club
Nike Run Club
Nike Run Club
Nike Run Club
Nike Run Club
Nike Run Club

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.