Viaplay aanbieding: bekijk de Formule 1 met 20% korting

Nike+ Run Club is de nieuwe hardloop-app van Nike

Lars Paijmans
22 augustus 2016, 16:46
2 min leestijd
Nike+ Run Club is de nieuwe hardloop-app van Nike
Nike Run Club: hardloopcoach

Nike Run Club: hardloopcoach

Gratis

Reviewscore

7,5

Nike+ Run Club is de vervanger van de populaire Nike+ Running-app voor je iPhone. De app is persoonlijker geworden en is nu ook beschikbaar voor de Apple Watch.

Lees verder na de advertentie.

Nike+ Run Club nu beschikbaar voor iOS

Aan het woord ‘Club’ in de nieuwe naam kun je al zien dat Nike met deze update inzet op het sociale aspect van hardlopen. De app heeft uitgebreide ranglijsten aan boord, waarmee je jouw prestaties kunt vergelijken en het tegen vrienden kunt opnemen. Ook kun je na afloop je sessie vanuit de app gemakkelijk delen op sociale netwerken, versierd met foto’s en speciale Nike-stickers.

Nike+ Run Club

De app moet het ook voor beginnende lopers makkelijker maken om een goede start te maken. Een virtuele coach helpt je op weg en past jouw loopschema langzaam maar zeker aan op basis van je prestaties. Zo hoef je zelf niet in de instellingen te duiken om een passende work out te kiezen, maar doet de app dit voor jou.

Terwijl je rent zie je met een blik op je iPhone-scherm hoe ver je gelopen hebt, wat je hartslag is en hoe lang je al bezig bent. Ook kun je hier je muziek pauzeren of wijzigen. Je iPhone kan met de komst van de Nike+ Run Club-app echter ook gewoon thuisblijven, nu de Apple Watch wordt ondersteund.

Nike heeft eindelijk een Apple Watch-app

De Apple Watch-app van Nike+ Run Club heeft namelijk alles in huis wat je nodig hebt tijdens het lopen. Dankzij de accelerometer van het horloge weet de app hoe hard je gelopen hebt. Tijdens het rennen zie je op de Watch hoe het ervoor staat, en na afloop krijg je direct een korte samenvatting te zien met je afgelegde afstand, de tijd die je daarvoor nodig had en je gemiddelde snelheid.

Dankzij de hartslagmeter van de Watch kun je ook nauwkeurig in kaart brengen hoe je hartslag tijdens het hardlopen veranderd is. De Nike+ Running-update die de app omdoopt tot Nike+ Run Club is vanaf nu beschikbaar in de App Store. Zorg dat je beschikt over 142MB aan vrije opslag en iOS 9 of hoger.

Nike Run Club: hardloopcoach

Nike, Inc

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu