NightTone geeft je Mac-scherm vijf kalmerende kleurenfilters

Lars Paijmans
2 augustus 2016, 18:17
2 min leestijd
NightTone geeft je Mac-scherm vijf kalmerende kleurenfilters
NightTone (Night light filter)

NightTone (Night light filter)

€ 3,49

Als je regelmatig in de avonduren achter je iMac of MacBook zit, weet je hoe fel het scherm kan zijn als je in een donkere kamer zit. NightTone is een nieuwe app om je schermkleuren aan te passen, en streeft op een aantal vlakken grote concurrent Flux voorbij.

Lees verder na de advertentie.

NightTone gaat verder dan Flux

Waar Flux onze ogen rust geeft in de avonduren door een kalme oranje gloed over het scherm te leggen, kun je bij NightTone helemaal naar eigen smaak kiezen welke kleur je display krijgt. NightTone heeft een permanente plaats in de menubalk, zodat de instellingen van de app altijd in de buurt zijn.

NightTone

Als je geen zin hebt om met de kleur-instellingen te knoeien, kun je ook kiezen uit de vijf vooraf ingestelde paletten die de app al voor je gemaakt heeft. Zo kun je een Soft Black gebruiken om de kleuren om te keren zodat je er in donkere ruimtes beter naar kunt kijken.

Noisy Green maakt het fijner om langere teksten te lezen, terwijl Silky Blue het felle zonlicht tegengaat. Tender White is op zijn beurt beter geschikt voor het kijken van films of als je donkere foto’s gaat bewerken. Warm Orange is tot slot de standaardkleur die we eerder al zagen bij Flux en bij Apples eigen Night Shift.

Je kunt de app zo instellen dat hij automatisch in de avonduren je schermkleuren verandert, wel zo handig als je regelmatig ’s avonds je Mac gebruikt en hiervoor niet steeds de app handmatig hoeft op te starten en in te stellen. NightTone is voor €2,99 beschikbaar in de Mac App Store. Als je niet zeker weet of een dergelijke schermdimmende app nut heeft, kun je altijd eerst het gratis Flux nog uitproberen. Dan kun je daarna altijd nog zien of de uitgebreidere opties van NightTone iets voor jou toevoegen.

Lees ook: Deze app laat je Mac-scherm verder dimmen dan schijnbaar kan

NightTone (Night light filter)

Denk Alexandru

€ 3,49 via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu