Nightly: val sneller in slaap en voorkom nachtmerries met deze app

Michel van 't Klaphek
18 maart 2018, 10:39
2 min leestijd
Nightly: val sneller in slaap en voorkom nachtmerries met deze app
Nightly: enjoy healthy sleep

Nightly: enjoy healthy sleep

Gratis

Reviewscore

7,5

Nightly helpt je bij het behalen van een betere nachtrust. Dit doet de app middels een wetenschappelijk onderbouwde methode. We geven drie redenen om Nightly eens te proberen.

Lees verder na de advertentie.

Nightly: betere nachtrust in drie stappen

Volgens onderzoek van Multiscope uit 2017 ervaren zes op de tien Nederlanders slaapproblemen. Zij vinden het moeilijk om in één keer door te slapen, komen moeilijk tot rust en voelen zich ‘s ochtends futloos. Voor deze mensen zijn meerdere apps beschikbaar, waaronder Nightly. Deze app is gericht op het verbeteren van de nachtrust en het aanleren van een gezond slaapritme. Dit doet de app op drie manieren.

1. Sneller in slaap vallen

Ten eerste val je met Nightly gemakkelijker en sneller in slaap. Wanneer je gaat slapen start je de app en activeer je de ‘slaapmodus’. Het scherm is nu helemaal zwart waardoor je niet meer afgeleid kan worden. Ook begint er een rustgevend muziekje op de achtergrond af te spelen. Uit eigen onderzoek van de makers blijkt dat 69 procent van de mensen hierdoor sneller in slaap valt.

2. Minder nachtmerries

Daarbij verkleint de app de kans op nachtmerries. Dit doet Nightly op een behoorlijk innovatieve manier. Wanneer je gaat slapen is het de bedoeling dat je je iPhone naast je hoofd op het bed neerlegt, waardoor de behulpzame app je bewegingen in de gaten houdt.

Wanneer hij merkt dat je onrustig bent, omdat je bijvoorbeeld veel ligt te rollen, speelt hij specifieke audiofragmenten af. Deze moeten jou weer kalmeren, terwijl je dus aan het slapen bent. Deze muziekstukken kun je zelf vooraf selecteren.

3. Niet meer ’s nachts wakker worden

Tot slot beschikt Nightly over ‘Sleep Stimulation’. Dit is een speciaal ontwikkelde AI-techniek (kunstmatige intelligentie) die na verloop van tijd jouw slaappatroon doorheeft, en hierop inspeelt. Zodra de app merkt dat je bijvoorbeeld altijd rond 3 uur ’s nachts eventjes wakker schrikt, speelt hij automatisch in de minuten hier voorafgaand een rustgevend muziekje af.

Ook leert deze techniek op een gegeven moment op welk tijdstip je altijd wakker wordt. Blijkt dat dit een onhandig tijdstip is, bijvoorbeeld omdat je net een nieuwe fase van de remslaap ingaat, doet de app een suggestie voor een beter moment.

Verder beschikt de app over allerhande statistieken over je slaapritme, dagelijkse herinneringen voor het opbouwen van een gezond ritme en een integratie met de Gezondheid-app van Apple. Als kritische nooit willen we wel meegeven dat sommige slaapexperts en wetenschappers juist van mening zijn dat smartphones in de slaapkamer uit den boze zijn.

Lees ook: De 4 beste gratis apps om je slaap mee bij te houden

Nightly downloaden

Nightly is vanaf nu te downloaden in de App Store en heeft een gratis proefperiode van veertien dagen. Hierna kost de app 8,99 euro per maand, of 4,99 euro per maand wanneer je gelijk voor 1 jaar vooruitbetaalt.

Nightly: enjoy healthy sleep

DreamJay Inc.

Gratis via App Store
Helaas, deze app is uit de App Store verwijderd

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen