Nieuwsuur: iOS-app zonder poespas nu te downloaden
Gijs Ettes

De app van het actualiteitenprogramma Nieuwsuur is er nu ook voor iOS. De applicatie geeft je een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen in binnen- en buitenland en laat je eerdere uitzendingen en reportages terugkijken.

nieuwsuur ipadHet startscherm van Nieuwsuur toont de belangrijkste berichten van vandaag, gisteren en eergisteren. Je kunt naar beneden scrollen voor oudere berichten, erop klikken en snel gerelateerde video’s bekijken. Daarnaast kun je het nieuws delen via bijvoorbeeld sociale media of een e-mail.

De knop linksboven geeft je toegang tot een hamburgermenu met de laatste uitzendingen van Nieuwsuur, blogs van correspondenten en informatie over het programma. Daarnaast kun je foto’s bekijken die achter de schermen zijn gemaakt, zodat je een indruk krijgt van het team achter het programma.

Ook de leader en journalistieke code zijn te bekijken vanuit de app. Tot slot kun je instellen of je meldingen wilt ontvangen voor nieuwe uitzendingen, artikelen of belangrijke nieuwsonderwerpen. Op die manier hoef je nooit iets te missen.

Nieuwsuur downloaden voor de iPhone

De iOS-versie van Nieuwsuur werkt met iOS 6+ en vereist iets meer dan 5MB aan opslagruimte. De app is geoptimaliseerd voor de iPhone en iPad en er is een identieke Android-app beschikbaar.

Nieuwsuur

Nederlandse Omroep Stichting

7 (12 reviews)
Gratis via App Store

Nieuwsuur
Nieuwsuur
Nieuwsuur
Nieuwsuur

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.