Snel het laatste nieuws checken? Dit zijn de 7 beste apps voor iOS

Wouter Nijsen
29 november 2014, 13:58
3 min leestijd
Snel het laatste nieuws checken? Dit zijn de 7 beste apps voor iOS

Er zijn veel nieuws-apps in de App Store te vinden, waardoor het wellicht lastig is om de beste te kiezen. Wil je snel op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen, dan zijn deze 7 nieuws-apps onmisbaar.

Lees verder na de advertentie.

NU.nl

DPG Media Services

Gratis via App Store

NU.nl is wellicht de meest gebruikte nieuws-app uit dit lijstje, getuige de populariteit van de app in de App Store. Hij is vlot, overzichtelijk en ziet er verzorgd uit. Op de startpagina worden standaard een aantal categorieën ingeladen, maar met het uitklapmenu linksboven kun je meerdere onderwerpen bekijken. Daarnaast fungeert NU.nl als televisiegids en laat hij zaken als het weer, files, beurskoersen en tussenstanden van sportwedstrijden zien. Zo ben je altijd over alles op de hoogte.

NOS

Nederlandse Omroep Stichting

Gratis via App Store

NOS brengt de content van NOS.nl naar je iPhone en doet dit op een uitstekende manier. Naast het brengen van het meest actuele nieuws speelt ook sport een grote rol. Voetballiefhebbers zouden de NOS-app bijvoorbeeld standaard op hun iPhone moeten hebben staan. Daarnaast is het met de applicatie mogelijk om live wedstrijden en uitzendingen terug te kijken, mocht je het journaal een keer overgeslagen hebben.


Google Nieuws & Weer verzamelt artikelen vanuit allerhande bronnen. Zo worden er dagelijks artikelen vanuit bijvoorbeeld NU.nl, NOS, de Telegraaf en AD.nl ingeladen, zodat je vanuit alle kanten het meest actuele nieuws binnen krijgt. Een nadeel is wel dat de artikelen niet in de Google Nieuws-app zelf staan verwerkt, maar je wordt doorgestuurd naar de afzonderlijke webpagina’s. Hierdoor is de app af en toe wat traag. Wel fijn is dat wanneer je met een Google-account inlogt, het nieuws helemaal gepersonaliseerd wordt.

Insider - Business News & More

Insider, Inc.

Gratis via App Store

De app van Business Insider is wellicht niet voor iedereen interessant, maar wie belangstelling heeft voor zakelijk nieuws is het een aanrader. De applicatie biedt veel content en werkt lekker vlot. Met het uitklapmenu linksboven kun je nieuws selecteren op onderwerp, mocht je bepaalde voorkeuren hebben. Business Insider is recent bijgewerkt voor de iPhone 6 en 6 Plus, dus ook op de nieuwe apparaten ziet ‘ie er strak uit.

RTL Nieuws

RTL Nederland Interactief B.V.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

RTL Nieuws lijkt qua inhoud op vergelijkbare Nederlandstalige nieuws-apps, maar heeft wel een eigen stijl. Wanneer je de applicatie opstart, zie je in het beginscherm het topnieuws of live nieuws. De applicatie functioneert daarnaast als een verzamel-app voor nieuws vanuit RTL Z, Sport, Boulevard en Editie NL. De app is dus erg compleet en biedt alles wat je nodig hebt.

Feedly - Smart News Reader

Feedly Inc.

Gratis via App Store

Feedly is in de basis een rss-app, maar brengt wel het laatste nieuws naar je iPhone. Handig is dat de app nieuws brengt dat echt aansluit bij jouw interesses. Voeg de feeds van al je favoriete websites toe en ze worden op een overzichtelijke en aantrekkelijke manier gepresenteerd. Verder werkt Feedly samen met Twitter en Facebook, zodat je interessante nieuwsartikelen direct met je vrienden kunt delen.

CNN: Breaking US & World News

CNN Interactive Group, Inc.

Gratis via App Store

CNN brengt al jaren het laatste wereldwijde nieuws en ook de iPhone-app is daar uitstekend toe in staat. Handig zijn de pushberichten die je ontvangt wanneer er breaking news is, een functie die we bijvoorbeeld ook bij NU.nl terugvinden. Daarnaast bevat de CNN-app ook video’s en de mogelijkheid om het nieuws ietwat te personaliseren, zodat je minder boeiende onderwerpen kunt overslaan.

Lees meer over apps

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu