De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Workflow brengt Chrome-functies terug, komt met Apple Music-taken

Rutger Otto
9 mei 2017, 12:38
2 min leestijd
Workflow brengt Chrome-functies terug, komt met Apple Music-taken
Opdrachten

Opdrachten

Gratis

Reviewscore

8

IOS-app Workflow heeft zijn eerste update gekregen na de overname door Apple. Er zijn onder meer taken voor Apple Music toegevoegd.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe Workflow-taken

De app, waarmee taken bepaalde acties automatiseren volgens het ‘If This Than That’-principe, is toe aan versie 1.7.4. Net na de overname verdwenen enkele integraties met Google Chrome en later lezen-dienst Pocket. Die zijn in de meest recente versie weer teruggekeerd. Mensen die Workflow gebruiken, kunnen ervoor kiezen om bepaalde acties in Googles browser te openen en om artikelen in Pocket op te slaan.

Workflow tips

Na de vorige update van Workflow verdwenen de acties ineens. Ze zijn voor Chrome en Pocket hersteld, maar andere integraties ontbreken nog steeds. Zo zijn taken voor Google Street View, Telegram en Uber nog steeds niet beschikbaar in de app. Als je een navigatie-app wilt gebruiken met Workflow, dan ben je aangewezen op Apples eigen Kaarten-app, die wel wordt ondersteund.

Lees ook: 8 Workflow-tips voor je iPhone

Nieuwe taken voor Apple Music

Voor Apple Music-abonnees zijn er handige functies toegevoegd. Vanaf nu is het mogelijk om een bepaald nummer via Workflow als volgende binnen een afspeellijst te laten spelen. Voor Apple Music was al een Workflow beschikbaar. Met de taak ‘Open in Apple Music’ worden nummers of albums van de iTunes Store direct in Apples muziekdienst geopend.

Apple nam Workflow eind maart over. De iOS-app is populair omdat het een reeks taken kan inschakelen met een druk op de knop. Denk hierbij aan het omzetten van een Safari-pagina naar pdf of een routebeschrijving maken naar het dichtstbijzijnde restaurant.

Plannen met Workflow

Wat Apples verdere plannen met Workflow zijn, is niet bekend. Voorlopig blijft de app apart bestaan, maar in de toekomst wordt Workflow mogelijk geïntegreerd binnen iOS. Als dat zo is, horen we daar tijdens ontwikkelaarsconferentie WWDC in juni meer over.

Download Workflow in de App Store (gratis)

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu