Nieuwe unlock software: iLiberty+/iLibertyX

Redactie
27 maart 2008, 17:31
2 min leestijd

iLiberty+Er is weer een nieuw unlock programma. De Windows versie heet iLiberty+, de Mac versie heeft de naam iLibertyX.

Het is gemaakt door Aviegas van het iPhone Dev Team en GeoHot, en je kunt er je Apple iPhone mee jailbreaken, activeren en unlocken via de iPlus methode. Je kunt kiezen om je bootloader te downgraden naar een ‘fakeblank’ 3.9 bootloader, dit is dus niet verplicht. De iPod Touch kun je ook jailbreaken, zodat je andere programma’s kunt installeren.

Een andere, erg handige, mogelijkheid is dat je zogenaamde payloads kunt selecteren. Dit zijn pakketten met extra programma’s die meteen op je iPhone worden geïnstalleerd. Zo hoef je dus bijvoorbeeld niet meer handmatig het ‘BSD Subsystem’ te installeren via Installer.

Lees verder na de advertentie.

Je kunt het programma hier downloaden, als je het geïnstalleerd hebt moet je aanvinken wat je wilt doen:

Jailbreak: Deze moet in ieder geval aangevinkt zijn omdat het programma anders de andere stappen niet kan uitvoeren.

Activate: Deze moet je ook aanvinken omdat je iPhone anders alleen het activatie scherm laat zien.

Unlock: Ook deze optie moet je aanvinken als je wilt bellen met je iPhone, het zorgt ervoor dat de iPhone met elke SIM-kaart werkt.

Downgrade bootloader from 4.6 to 3.9FakeBlank: Als je firmware 1.1.2 of nieuwer hebt kun je deze functie aanvinken om de laatste ‘baseband’ te krijgen. Deze bootloader is namelijk niet met iedere SIM-kaart te gebruiken als je de nieuwste ‘bootloader’ hebt. De bootloader moet dan dus ge-‘downgrade’ worden. Je hoeft dit echter niet te doen als je 1.1.2 of nieuwe hebt, als je het niet doet werkt de iPhone ook gewoon alleen heb je niet de allernieuwste baseband. De locatiebepaling van Maps werkt dan bijvoorbeeld niet. Waarom zou je het dan niet zoiezo doen? Volgens sommigen zit er een risico aanvast (dat je iPhone een zogenaamde ‘brick’ wordt en niets meer doet), volgens anderen valt dit enorm mee. Als je niks geks doet, niet de kabel lostrekken terwijl het programma bezig is bijvoorbeeld (ook niet als het langer duurt dan je had verwacht!), zou er niets mis moeten gaan.

Setup Installer: Als je op je iPhone programma’tjes wil installeren, en dat wil je vast wel, moet je ook deze functie aanvinken.

Onder het tabblad Advanced vind je de Payloads. Onderin zie je weer drie tabbladen. Het eerste tabblad, Selected Payloads, laat de Payloads zien die worden geïnstalleerd als je op Go for it! drukt (tab Standard). Onder Available zie je andere Payloads die je kunt installeren en Downloadable laat Payloads zien die je eerst handmatig moet downloaden en in de iLiberty map moet plaatsen.

Bij Available staat bijvoorbeeld Relocate Fonts and Ringtones, het is handig om deze te kiezen je hebt dan meer ruimte om later andere programma’s te installeren.

Uitgebreide uitleg is te vinden op de blog van George Zhu en op ipluspwns.com.

iLiberty+ voor Windows:

iLiberty+

iLibertyX voor Mac OS X:

iLibertyX voor Mac OS X
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu