Nieuwe Prince of Persia iOS game verschenen

Roel van Hout
26 juli 2013, 8:00
2 min leestijd
Nieuwe Prince of Persia iOS game verschenen

Met Rayman Jungle Run bracht Ubi Soft vorig jaar een vergeten platformheld uiterst succesvol terug naar deze tijd. De spelontwikkelaar hoopt nu hetzelfde te doen met de Perzische prins in een nieuwe Prince of Persia iOS game!

Lees verder na de advertentie.

Prince of Persia, wie herinnert ‘m zich nog? Het was ooit één van de eerste avonturen-spellen, maar de prins raakte een beetje in de vergetelheid. Halverwege de jaren ’00 keerde hij terug – recentelijk onder meer in een film – maar de magie van vroeger leek een beetje verloren te zijn.

Dat is waarschijnlijk de reden dat ontwikkelaar Ubi Soft, na Prince of Persia Classic, teruggrijpt op een ander vroeger deel, en dat opnieuw heeft gemaakt. Dat betekent ouderwets van links naar rechts door levels puzzelen, vechten en rennen! In onderstaand filmpje is goed het verschil tussen toen en nu te zien.

Prince of Persia iOS game is ‘n tikkeltje ouderwets

Het spel bevat de originele verhaallijn uit ‘The Shadow and the Flame’, die is opgedeeld in 14 levels en 5 verschillende omgevingen. Omdat traditionele platformers vaak niet zo lekker spelen op touch-apparaten, kun je kiezen tussen de traditionele besturing óf een waarbij je in het beeld kunt tikken en vegen om de prins aan te sturen. Wat spelers van het origineel op zal vallen is dat de prins er een stuk acrobatischer op is geworden.

Is de nieuwe Prince of Persia iOS-game een goed spel? Ja, althans: voor een iPhone-spel. Op de thuisconsole zou Ubi Soft in ieder geval niet weg zijn gekomen met de van tijd tot tijd hakkelende animaties en toch vrij ouderwetse gameplay. Liever hadden we gezien dat Prince of Persia net zo vloeiend en spetterend zou zijn geanimeerd als Rayman Jungle Run, dat eveneens van Ubi Soft afkomstig is.

Kortom: helemaal geen slecht spel, maar voor hetzelfde geld heb je Rayman Jungle Run, één van de beste iPhone-games ooit. Aan jou de keuze!

Voor andere goede iPhone games kun je terecht in ons overzicht van de beste iPhone games!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu