Opera-browser heeft WhatsApp en Facebook Messenger ‘ingebouwd’

Gijs Ettes
10 mei 2017, 16:48
1 min leestijd
Opera-browser heeft WhatsApp en Facebook Messenger ‘ingebouwd’

Direct WhatsApp, Facebook Messenger en Telegram vanuit je browser gebruiken? Dat gaat heel gemakkelijk in de nieuwe versie van de Opera Browser.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe Opera-versie heeft chat-apps ‘ingebouwd’

De kans is groot dat je dagelijks Google Chrome, Edge of Safari gebruikt om over het web te surfen. Vooral Chrome is populair, met een marktaandeel van bijna 50 procent. Opera volgt op flinke afstand, ondanks dat de browser op veel platforms beschikbaar is en regelmatig interessante nieuwe functies introduceert. Denk aan een ingebouwde adblocker en de mogelijkheid om gratis en onbeperkt van een VPN gebruik te maken.

nieuwe opera-versie whatsapp

De meest recente toegevoegde feature is afkomstig van de experimentele Neon-browser van Opera en heeft inmiddels ook zijn weg gevonden naar de ‘normale’ variant. Als je de nieuwste versie van Opera installeert, zie je in de zijbalk niet meer alleen je bladwijzers, geschiedenis en extensies, maar ook snelkoppelingen naar je favoriete chat-apps. Door met de rechtermuisknop te klikken, kun je kiezen welke apps je wilt gebruiken: WhatsApp, Facebook Messenger en/of Telegram.

Door op de desbetreffende app te klikken, kun je hem activeren en toegang geven tot de camera en microfoon van je (desktop)computer. In het geval van WhatsApp verschijnt er een QR-code in beeld, die je met de app op je iPhone (via ‘Instellingen > WhatsApp Web > Scan QR-code’) scant om de webversie van de app te activeren. Bij Facebook Messenger log je in met je mailadres/telefoonnummer en wachtwoord, en bij Telegram gebruik je hiervoor je telefoonnummer. Vervolgens kun je gemakkelijk vanuit de browser alle drie de chat-apps gebruiken, zonder dat je steeds naar je telefoon hoeft te grijpen. Het enige wat je hoeft te doen, is overstappen naar een andere browser.

Lees ook: WhatsApp Web laat je chatten op pc, Mac en iPad

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu