Nieuwe Microsoft Office apps gratis voor iPhone

Microsoft heeft volledig nieuwe iPhone-apps voor Word, Excel en PowerPoint uitgebracht. De basisfuncties van deze apps kun je gratis gebruiken.

Daarmee stapt Microsoft af van de verplichting voor gebruikers om een Office 365-abonnement te moeten hebben om bewerkingen op je iPhone te maken. Ook wordt de algemene Office 365-app niet meer gebruikt: deze verwijst je vanaf nu door naar de nieuwe apps.

Word, Excel en PowerPoint op iOS

Voor de basisfuncties van de Office apps, zoals een tekst vetgedrukt of cursief maken of het invoegen van plaatjes, hoef je niet langer te betalen. Het enige wat je nodig hebt is een (gratis) Microsoft-account. De meeste reguliere gebruikers hebben aan de gratis apps genoeg, maar wil je gebruikmaken van de meer geavanceerde functies, dan heb je nog wel een betaald Office 365-abonnement nodig.

office apps

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

In maart werden al Office-apps voor de iPad uitgebracht. De apps die nu in de App Store staan voor iPhone lijken heel erg op die apps, hoewel ze zijn geoptimaliseerd voor de portrethouding. Word, Excel en Powerpoint zijn ook meteen gereed gemaakt voor de grotere iPhone 6 en iPhone 6 Plus schermen. Met name op de Plus moet je gemakkelijk presentaties in elkaar kunnen draaien, dankzij de ruimte van het grote scherm.

Gemakkelijk delen

Vanaf de iPhone kun je bestanden meteen delen met de OneDrive cloud van Microsoft. Ook is lokale opslag en Dropbox-ondersteuning mogelijk. Heb je een document getikt, dan kun je hem vanuit de app meteen naar iemand mailen als bijlage. In een komende versie wordt mogelijk Handoff geïntegreerd, waarmee je een op een iPhone kan beginnen met werken om het vervolgens op Mac op te pakken of andersom. Op de iPhone is er een zogeheten ‘Reflow view’ waarmee documenten passender op het scherm worden weergegeven.

Office apps downloaden

Microsoft Word, Excel en PowerPoint zijn nu gratis te downloaden voor iOS 7.1 of nieuwer. Wel zijn de apps met meer dan 200MB per stuk behoorlijk fors. Check hieronder de linkjes naar de App Store.

Microsoft Word

Microsoft Corporation

9 (54996 reviews)
Gratis via App Store

Microsoft Excel

Microsoft Corporation

9 (32804 reviews)
Gratis via App Store

Microsoft PowerPoint

Microsoft Corporation

9 (11845 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.