Runners deal! De iPhone 15 Pro nu met korting oplopend tot €540!

5 nieuwe iOS-games die je niet mag missen

7 januari 2015, 17:31
2 min leestijd
5 nieuwe iOS-games die je niet mag missen

Elke dag verschijnen er talloze nieuwe iOS-games in de App Store en door het grote aanbod is het lastig om erachter te komen welke de moeite waard zijn. In dit artikel bespreken we 5 nieuwe iOS-games die je niet mag missen!

Lees verder na de advertentie.

Bean Boy

Tyson Ibele

Gratis via App Store

Bean Boy gaat over een klein poppetje dat de sterren wilt bereiken. Nu klinkt dit wat kinderachtig, maar de game is leuker dan je zou denken. Het is de bedoeling om het poppetje, Bean, naar boven te slingeren middels simpele veegbewegingen. Dit is opvallend uitdagend, omdat je na een verkeerde beslissing al gauw weer naar beneden valt. Het is daarom zaak om goed na te denken wanneer je springt en op je timing te letten.

Golf is Hard

Colin Lane Games AB

Gratis via App Store

Er zijn diverse golfgames in de App Store te vinden, maar Golf is Hard is wat ons betreft eentje die eruit springt. Het spelletje weet zich door zijn retro-uiterlijk te onderscheiden en is bovendien erg uitdagend. In principe gaat het maar om één ding: timing. Je zult echter merken dat het lastig is om het juiste moment te tikken voor de richting en snelheid van je golfclub en -bal. Toch blijf je het proberen en dat maakt de game bijzonder verslavend.

Dash Man

ATP Creative

Gratis via App Store

Ook aan endless-runners is er geen tekort in de App Store, maar Dash Man weet aan dit spelconcept een unieke draai te geven. Uiteraard is het de bedoeling om zover mogelijk in een eindeloze wereld te raken, zonder dat je wordt geraakt door zwevende blokken. Dit is, doordat je je personage kan laten zweven, niet eens zo moeilijk. Punten scoren is echter wel lastiger, omdat je het poppetje zoveel mogelijk meters op de witte platformen moeten laten afleggen, zodat deze van een laag verf worden voorzien.

Give It Up! - Jump to the Beat

Invictus

€ 0,99 via App Store

In Give It Up speel je als een blob die zijn weg moet vinden in negen verschillende muziekwerelden. Het is de bedoeling om op het ritme van de grappige liedjes langs verschillende obstakels te komen. Dit doe je door op het juiste moment op je iPhone te tikken, zodat het poppetje een sprongetje maakt. Hiermee ontwijk je vijanden, al is het soms juist beter om niet te tikken. Erg tof vinden we de grafische stijl, die zwart-wit combineert met felle kleuren.

Squares – Game

Matthias Hochgatterer

€ 0,99 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Een van de leukste nieuwe iOS-games is Squares, een app die puzzelfans niet mogen missen. In de game moet je ervoor zorgen dat de gekleurde blokken bij de bijhorende stippen terechtkomen. In de eerste levels is dit vrij gemakkelijk, maar naarmate je in de game vordert zul je merken de moeilijkheidsgraad flink toeneemt. Verder springt de simplistische look van de game meteen in de oog en kun je het uiterlijk zelf aanpassen. Kies bijvoorbeeld voor een licht of donker thema.

Wat zijn volgens jou de tofste nieuwe iOS-games? Laat het ons weten in de comments!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu