Nieuwe Google Reader voor de iPhone

Redactie
17 mei 2008, 1:31
1 min leestijd

google-reader.jpg Deze week kondigde het Google Reader team een nieuwe bèta versie van de bekende nieuwsfeed reader aan. Een van de opvallendste veranderingen aan de nieuwe Google Reader voor de iPhone is dat er meer, tot wel 15 artikelen, onder elkaar worden getoond. Handig en overzichtelijk
Het overall beeld is ook verbeterd nu je boven en onder het artikel dat je leest ook de andere titels uit de lijst in beeld blijven. Je wordt als lezer geholpen sneller van artikel te switchen, een aardige feature voor de moderne skimmende internet lezers die vooral op zoek zijn naar snelle informatie in plaats van gedegen inhoud.Makkelijk archiveren

Ook het bewaren en archiveren van de interessantste artikelen is makkelijker gemaakt . Door een ster aan de artikelen toe te kennen, sla je op wat je de moeite waard vindt. Daarnaast laat de nieuwe versie je de keus artikelen als ‘ongelezen’ te markeren, handig om over te houden wat je later wilt bekijken. Het artikel dat je al gelezen hebt, verdwijnt immers wanneer je weer terug gaat naar de feed lijst.

Niet alles rozengeur
Kleine nadelen zitten er ook aan de nieuwe reader. Ik werd helemaal kregel van het telkens weer aanmelden terwijl het wachtwoord echt op ‘onthouden’ stond. De bèta versie laadt wat trager dan de oude. Daarnaast ben ik er nog niet achter hoe je de abonnementenlijst kunt aanpassen. Ik wil een beperkte selectie van mijn kranten zien en niet alles wat de media in ons land maar te bieden hebben.

Waar vind je de reader?
Toch denk ik dat Google weer scoort met deze nieuwe lezer. Hij is handig, overzichtelijk en past wonderwel in de beperkte iPhone lay-out. Een aanrader die je makkelijk installeert door met Safari naar http://www.google.com/reader/i/ te gaan.

Lees verder na de advertentie.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's