De nieuwe Flappy Bird dwingt je pauze te nemen

Rutger Otto
19 mei 2014, 13:44
2 min leestijd
De nieuwe Flappy Bird dwingt je pauze te nemen

Flappy Bird komt in augustus terug in de App Store. Maker Dong Nguyen heeft wel een aantal veranderingen gedaan. Zo krijgt het spel een afkoelsysteem, waardoor spelers gedwongen moeten pauzeren voordat ze verder kunnen spelen.

Lees verder na de advertentie.

nieuwe flappy bird

Wired-schrijver David Kushner sprak Dong Nguyen via e-mail en publiceerde het interview op Twitter. Nguyen beantwoordde een aantal vragen waar fans op zaten te wachten.

Teveel namaak Flappy Birds

Vorige week kondigde de maker dat Flappy Bird terug zou keren in de app stores. Nguyen zegt dat het hem pijn doet om te zien dat er zoveel Flappy Bird klonen zijn waarvan mensen denken dat hij ze heeft gemaakt. “Daarom breng ik graaf de echte Flappy Bird terug. Momenteel staat er geen enkele Flappy Bird van mijn hand in welke app store dan ook.”

Dong Nguyen maakte eerder al bekend dat hij Flappy Bird te verslavend vond en dat dat de echte reden was om de game offline te halen. Even gingen de geruchten dat hij claims had gekregen van Nintendo, omdat de pijpen waar het vogeltje doorheen vliegt teveel op die van Super Mario zouden lijken. Volgens de maker was dat niet het geval. Wel wil hij de vele klonen van Flappy Bird gaan aanpakken.

Minder verslavend dankzij ‘afkoelsysteem’

De nieuwe Flappy Bird moet dan ook een stuk minder verslavend zijn, als hij in augustus weer online komt. “Er zijn veel aanpassingen gedaan”, laat Nguyen weten. “Spelers zullen genoeg voldoening halen uit slechts een paar rondes per dag. Niemand gaat het meer uren achtereen spelen.” Een van de maatregelen om dat te bewerkstelligen is de invoering van een afkoelsysteem. “Spelers kunnen een paar rondes achter elkaar spelen, maar moeten dan een aantal minuten wachten voordat ze verder kunnen.”

De Vietnamese ontwikkelaar maakte meteen nog een aantal vernieuwingen in Flappy Bird bekend. Zo verdwijnt de simpele pixelstijl van het spelletje. “Er komen nieuwe personages, obstakels en omgevingen.” Tijdens de multiplayer-modus speel je niet gelijktijdig tegen elkaar. Waarschijnlijk zet de ene speler dus een score en probeert de tegenstander die vervolgens te verbreken.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu