Nieuwe Facebook Messenger verschenen
Roel van Hout

De nieuwe Facebook Messenger app is vannacht uitgebracht. Dankzij de gratis update is de app helemaal klaar voor iOS 7.

De Facebook iOS app is vaak een drama in het gebruik: de app is traag, crasht soms om onverklaarbare redenen en werkt na updates soms helemaal niet. Kortom, geen fijne manier om snel een bericht te versturen.

Met Facebook Messenger hoopte het bedrijf toch eerste keus te zijn wanneer smartphone-gebruikers iemand snel iets wilden doorgeven. De app is, mede dankzij de slechte Facebook app, behoorlijk populair; reden genoeg voor Facebook om een nieuwe Facebook Messenger uit te brengen.

nieuwe Facebook messenger

Nieuwe Facebook Messenger in iOS 7 stijl

Het eerste dat opvalt, is dat het kenmerkende blauw van Facebook is verdwenen: geheel in iOS 7 stijl – al heeft de app op Android ongeveer hetzelfde uiterlijk – is de achtergrond wit, zijn de iconen rond en is de app ‘plat’ gemaakt.

Daarnaast kent de app wat nieuwe functionaliteit: je kunt nu zien welke van je vrienden de app gebruiken. En dat niet alleen: je kunt zelfs berichten via de app sturen naar mensen die niet op Facebook zitten, zolang je hun telefoonnummer maar hebt.

Het werkt allemaal naar behoren, dus het is te hopen dat de gewone Facebook app binnenkort ook weer een flinke make-over krijgt.

De nieuwe Facebook Messenger is nu gratis te downloaden in de App Store!

Messenger

Facebook, Inc.

9 (265 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.