Nieuwe app. om politiegesprekken mee af te luisteren

11 maart 2009, 9:01
1 min leestijd
Nieuwe app. om politiegesprekken mee af te luisteren

Juicy Development heeft enkele dagen geleden een applicatie genaamd Police Scanner uitgebracht dat je in staat stelt om politie, brandweer en EMS-activiteiten te onderscheppen over heel Amerika. De app. maakt het je mogelijk dispatchgesprekken te localiseren en af te luisteren.

Lees verder na de advertentie.

De dispatchgesprekken blijken van het internet geplukt en verzameld in één app.voor de iPhone en op deze wijze kunnen luisteraars geïnformeerd blijven over wat er zich zoal in zijn buurt afspeelt. Het zou vooral bedoeld zijn voor nieuwsreporters en vrijwilligers om branden mee te helpen blussen en in te grijpen als eerste hulp bij ongevallen, zo beweert alvast Juicy Development.
Police Scanner gebruikt de ingebouwde GPS-ontvanger om zo de nabijzijnde oproepen te  ontvangen op de iPhone. De mogelijkheid zou ook bestaan om in een lijst van beschikbare frequenties te zoeken. Uiteraard moet je niet veel nadenken om tot het besef te komen dat dit gebruikt kan worden om flitsers, politievoertuigen en dergelijke te omzeilen.

 
De applicatie is nu beschikbaar in de iTunes Store voor 1,59 euro. Ik vraag me af om welke reden Apple deze app. voor verkoop toelaat.

<br />
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu