Nieuwe app van Facebook is alleen voor tieners

Rutger Otto
21 augustus 2016, 10:33
2 min leestijd
Nieuwe app van Facebook is alleen voor tieners

Lifestage is een sociale app van Facebook, die alleen voor mensen van 21 jaar en jonger te gebruiken is. Ben je ouder, dan is alleen je eigen profiel te zien.

Lees verder na de advertentie.

Lifestage

De app staat op dit moment in de Amerikaanse App Store, maar in Nederland en België is Lifestage nog niet uit. De app draait volledig om het gebruik van video en is bedoeld voor middelbare scholieren die elkaar beter willen leren kennen. Gebruikers kunnen video’s opnemen waarmee ze aangeven waar ze van houden, waar ze niet van houden en wie hun beste vrienden zijn. Die foto’s delen ze dan met anderen.

Veel meer heeft de app overigens niet om het lijf. Lifestage kan niet gebruikt worden om elkaar berichtjes te sturen en ook ‘vind-ik-leuks’ ontbreken. De tieners kunnen wel zien hoe vaak hun profiel is bekeken, maar niet door wie.

lifestage

Voor tieners

Voor Lifestage is geen Facebook-account nodig, maar gebruikers moeten wel hun school aangeven. Alleen daarmee kunnen ze videoprofielen zien van de mensen op hun school of mogelijk scholen in de buurt. De app toont alleen anderen als minstens twintig mensen van een school het gebruiken. Zo probeert Facebook tieners aan te sporen om elkaar uit te nodigen.

Lifestage is gedeeltelijk gemaakt door een tiener. De app werd in het leven geroepen door de 19-jarige product-manager Michael Sayman van Facebook. “Wat als ik een manier zou bedenken om Facebook uit 2004 te vertalen naar 2016?”, zegt hij tegen TechCrunch. “Wat als elk veld in je profiel een volledige video was? Ik wilde iets maken wat mijn vrienden zouden gebruiken.”

Nog niet in Nederland

Het is nog niet bekend wanneer de app ook in Nederland te gebruiken zal zijn. De app is via een Amerikaans account al wel te downloaden. Waarschijnlijk heb je er nog niets aan, gezien je een school moet selecteren en twintig mensen hem in de buurt moeten gebruiken.

Lees het laatste Facebook-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu