Nieuwe app Buienalarm nu beschikbaar voor de iPhone

De nieuwe Nederlandse weer applicatie Buienalarm, die al langer op Android-toestellen te gebruiken was, is nu ook beschikbaar voor de iPhone. Gebruikers krijgen een melding zodra het dreigt te gaan regenen op de desbetreffende locatie.

afbeelding

Buienalarm

Buienalarm geeft zeer nauwkeurig aan wanneer het op een bepaalde locatie zal gaan regenen in een grafiek. De applicatie haalt haar informatie binnen via het KNMI. In de app is ook een kaartfunctie te vinden die van een geselecteerde omgeving de kans op neerslag weergeeft.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

De Android-versie van de applicatie is met 800.000 downloads zeer populair. Ontwikkelaar Franklin van Velthuizen verwacht dat de iPhone-versie nog succesvoller zal zijn. ‘Het streven is 1,2 miljoen downloads in 2013.’

De app is fijn in gebruik en reageert snel, locatie-instellingen zijn makkelijk te beheren en meldingen aan de hand van een grafiek zijn overzichtelijker dan de meldingen die we van eerdere soortgelijke applicaties kennen.

Buienalarm is gratis te downloadenin de App Store.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.