De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

Dit zijn de 9 vernieuwde Adobe-apps voor iOS

Gijs Ettes
7 oktober 2014, 11:56
3 min leestijd
Dit zijn de 9 vernieuwde Adobe-apps voor iOS

Adobe heeft tijdens de Adobe MAX 2014 conferentie een groot aantal nieuwe of bijgewerkte apps voor iOS gepresenteerd. In dit artikel zetten we ze op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Adobe Premiere Clip

Adobe Inc.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Adobe Premiere Clip is een gratis app om op een laagdrempelige manier video’s te monteren. Je kunt filmpjes opnemen, bekijken en bijknippen en ze verslepen naar de juiste plek in de tijdlijn. Verder kun je filters, overgangen en effecten toevoegen en per clip de audio bewerken. Voeg je bijvoorbeeld muziek toe, dan is het simpel om de spraak iets te versterken. Dankzij de koppeling met Creative Cloud kun je je video overal bewerken en de puntjes op de i zetten op je pc of Mac. Daarvoor is wel een betaald Creative Cloud-abonnement voor nodig.

Adobe Photoshop Sketch

Adobe Inc.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Photoshop Sketch is gebaseerd op Adobe Sketch, laat je schetsen op je iPhone en iPad en je creaties delen met Photoshop CC en Illustrator CC. Je hebt voor het maken van tekeningen een groot aantal kwasten tot je beschikking en dankzij een virtuele liniaal kun je moeiteloos rechte lijnen tekenen. Sowieso is Sketch geoptimaliseerd voor touchscreens, zodat je gemakkelijk vormen kunt invoegen en op de juiste plek kunt plaatsen.

Adobe Photoshop Mix-Uitsnijden,combineren,creëren

Adobe Inc.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Adobe Photoshop Mix is het beste te omschrijven als een uitgeklede versie van Photoshop die is geoptimaliseerd voor touchscreens. Je kunt met de app snel foto’s bewerken en kleine oneffenheden uit je kiekjes halen. Het is mogelijk om foto’s bij te knippen, filters toe te voegen en elementen te verwijderen of te verplaatsen. De app kan overweg met Photoshop-bestanden en werkt samen met Creative Cloud, zodat je ook op een ander apparaat je creaties kan bekijken en aanpassen.

Adobe Illustrator Draw

Adobe Inc.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Voor het maken van vectorart met je iPhone of iPad kun je Adobe Illustrator Draw gebruiken. De app werkt goed samen met andere Adobe-apps en bevat diverse kwasten, vormen en tools voor het maken van fraaie illustraties. Bovendien kun je in lagen werken en eventuele foutjes ongedaan maken. Creaties kunnen gedeeld worden in je Behance-portfolio en door anderen van feedback worden voorzien, die je vervolgens terugziet in de applicatie zelf.


Zoals de naam al doet vermoeden is het met Adobe Illustrator Line mogelijk om rechte lijnen en vormen te tekenen. Daarbij heb je de beschikking over een virtuele liniaal en handige vingerbewegingen om je creatie te bekijken en bewerken.


Adobe heeft ervoor gekozen om Kuler een nieuwe naam te geven: de app om kleurcombinaties vast te leggen heet vanaf nu Adobe Color CC. De werking is hetzelfde gebleven. Met Color CC kun je je camera op iets kleurrijks richten, waarna de app automatisch een serie kleuren genereert. De kleurthema’s kun je delen met andere apparaten en in gebruiken in alle Adobe-apps, waaronder Photoshop, Illustrator en InDesign. Ook kun je ze synchroniseren met de bureaubladtoepassingen van Adobe.


Adobe Brush CC is vergelijkbaar met Color CC en laat je zelfgemaakte patronen (brushes) vastleggen. Vervolgens kun je ze in Photoshop, Illustrator of Adobe Sketch gebruiken als zelfgemaakte kwast. Synchronisatie gaat heel gemakkelijk dankzij de integratie met Creative Cloud.


Met Shape CC is het mogelijk om vormen en ontwerpen die je hebt getekend digitaal maken door ze te fotograferen met je iPhone of iPad. Daarnaast kun je ontwerpen uit je galerij kiezen en omzetten voor gebruik in de fotobewerkingspakket van Adobe. Simpel, maar doeltreffend.

Adobe Lightroom for iPad

Adobe Inc.

Gratis via App Store

Tot slot is Adobe Lightroom voor de gelegenheid van een update voorzien. Nieuw in versie 1.2.0 is dat andere gebruikers reacties kunnen achterlaten bij foto’s die via Lightroom zijn gedeeld. Comments en favorieten kun je direct vanuit de app bekijken en gps-informatie van foto’s gemaakt met je iPhone worden nu automatisch gesynchroniseerd.

Op zoek naar meer? Check ons actuele overzicht met iPhone apps!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu