Nieuw spel Wordboxer voor de iPhone
Redactie

De populaire spelletjes Wordfeud en Draw Something worden door fanatiekelingen nog altijd op de iPhone gespeeld. Daar kan nu het nieuwe spel Wordboxer voor de iPhone aan worden toegevoegd.

Nederlands online woordenspel

Wordboxer is een nieuw Nederlands online woordenspel, dat wel wat weg heeft van het woordspelletje Ruzzle. Het doel van het spel is om op een veld een woord te combineren van letters, dat een zo hoog mogelijke waarde kent. In plaats van dat je beloond wordt met punten, straf jij daarmee de tegenspeler, want daar gaan de punten af van het totale aantal. Wie het eerste op nul punten terechtkomt, heeft het spel verloren. Elk spel begint met driehonderd punten voor beide spelers. Om de beurt moet er op het veld een woord worden gemaakt. Na drie woorden op het veld komt er een nieuw veld tevoorschijn.

Woordwaarde en punten

Bij Wordboxer hebben de letters een bepaalde waarden. Zo hebben de roodgekleurde letters een dubbele waarde en kennen de gele en groene letters ook elk hun eigen waarde. Heb je een paarse letter in je woord, dan gaan deze punten er niet bij je tegenstander af, maar krijg je de extra punten. Letters met een kleur kunnen maar één keer ingezet worden. Dat is ook de reden waarom na het plaatsen van een derde woord er weer een nieuw veld tevoorschijn komt.

Je kunt het spel WordBoxer gratis op je iPhone downloaden.

WordBoxer

WordBoxer VOF

8,0 (30 reviews)
Gratis via App Store
WordBoxer
WordBoxer
WordBoxer
WordBoxer
WordBoxer

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.