Nieuw: Gant applicatie, top or flop?

Redactie
24 december 2009, 14:21
2 min leestijd
Nieuw: Gant applicatie, top or flop?

Veel bedrijven gebruiken applicaties als promotiemateriaal, erg slim aangezien er veel iPhone-gebruikers zijn. Een aantal modemerken heeft dus ook een eigen iPhone applicatie, nu ook Gant.

Sinds enige tijd is de eigen applicatie van Gant te vinden in de app store, met de applicatie kan je de huidige collectie bekijken, nieuws lezen, video’s aanschouwen en door middel van je huidige locatie de dichtstbijzijnde Gant winkels vinden.

Reden om een applicatie te maken

De voornaamste reden is natuurlijk promotie, lees hier wat een pr man van Gant er over zei:

Lees verder na de advertentie.

“Gant en onze klanten waarderen goed design en kwaliteit, dus wij creëerden een slimme en gebruiksvriendelijke iPhone applicatie als hun persoonlijke portaal tot de Gant wereld. Wij houden onze klanten daarnaast graag op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en bieden hen inspirerende beelden van iedere collectie. Dit alles moet worden aangeboden in een toegankelijk format. De iPhone wordt door miljoenen mensen wereldwijd gebruikt en is daardoor ideaal,” aldus Dirk-Jan Stoppelenburg, CEO Gant AB.

Functie?

De applicatie is erg zwart waardoor het een “sjieke” uitstraling heeft. Je kan de collectie bekijken, maar of je echt wat hebt aan foto’s van modellen met de kleding is de vraag. Er staan geen prijzen bij en je kan bijvoorbeeld ook niet de maten zien waarin het nog verkrijgbaar is. De rest van de applicatie is ook zeer commercieel, zelfs een “Gant-fan” verveelt zich na verloop van tijd.
Het enige handige lijkt wel de store locator, maar deze toont bijvoorbeeld niet een warenhuis waar ook Gant te koop is.

Lijkt op…

De applicatie lijkt erg op die van de andere modehuizen met een applicatie in de app store, niet precies hetzelfde, maar de opzet is enigszins gelijk.
Een voorbeeld van zulke applicaties zijn: Chanel, Hugo Boss en Ralph Lauren. Als je deze applicaties bekijkt is Gant eigenlijk eentje met de simpelste interface.

De Gant applicatie kan je gratis downloaden in de app store.

Bron: fashionunited.be

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's