Nieuw in de AppStore & Aanbiedingen

Redactie
20 oktober 2008, 22:34
4 min leestijd
Nieuw in de AppStore & Aanbiedingen
</p>

Deze week hebben we niet erg veel aandacht besteed aan nieuwe applicaties, met deze lijst brengen we jullie weer helemaal op de hoogte! Nieuwe releases als Jelly Car, rRootage, Poptiq, FingerMaze, ThumStruck en Spore Origins Lite komen langs, net zoals een overzicht van (tijdelijke) aanbiedingen. Ik zal proberen zo’n lijst van aanbiedingen wekelijks te posten!

Lees verder na de advertentie.

rRootage

Deze game kende je misschien nog van het Jailbreak-circuit. rRootage is een game gemaakt door Lazrhog, die hem eerder al uitbracht in Installer/Cydia. In dit retro schietspel is het de bedoeling met jou ruimteschip op alle tegenstanders te schieten, om zo de weg vrij te maken. De besturing is via je vinger, geluid is er nog niet. rRootage is gratis te downloaden in de AppStore.
Spore

Spore Origins Lite

Dat het soms handiger blijkt te zijn om een Amerikaans iTunes account te hebben is niet alleen zo vanwege de lage dollarkoers. Ook worden nog regelmatig spellen alleen in de Amerikaanse AppStore gerealesed, zo ook de lite versie van de EA game Spore Origins.

In deze versie kun je slechts een level spelen, maar dus wel je eigen organisme maken, een van de leukste bezigheden van het spel. Al eerder werd de volledige variant afgeprijsd naar €7,99.
Als je beschikt over een Amerikaans account, is het zeker aan te raden deze gratis versie te downloaden (link werkt alleen bij Amerikaanse iTunes accounts).

Poptiq

Naast YouTube zijn er inmiddels meer videodiensten voor de iPhone. Die chaos van verschillende diensten worden in overzicht gebracht door Poptiq. De applicatie is vergelijkbaar met Last FM, maar in plaats van muziek dan met video. De applicatie kan je smaak en voorkeuren leren kennen en levert daarna persoonlijke aanbevelingen voor video’s. Poptiq downloadt de video’s via Wi-Fi naar de cache, zodat je ze onderweg kunt bekijken.

PopTiq
Poptiq kan ook video als achtergrondproces downloaden terwijl je intussen video’s bekijkt of wanneer je niets met je iPhone doet, het is dan wel mogelijk dat je iPhone een tikkeltje langzamer word. Niet bewaarde en niet gedeelde video’s worden automatisch na 24 uur gewist. Na het bekijken van een video geef je aan of je meer soortgelijke video’s wilt zien, of juist niet.
Poptiq is gratis te downloaden in de AppStore.

ThumStruck

ThumStruckGuitar Hero en Rock Band, daarmee vergelijken de makers van ThumStruck hun nieuwste game. Bij de meeste mensen zal ook meteen een ander belletje gaan rinkelen: Tap Tap Revolution. Het doel is de elementaire krachten van ijs, vuur en bliksem te combineren met gekleurde lijnen, op de maat van de muziek.

Met combinaties kun je extra punten verdienen. Het Tap Tap Revolution principe dus. Toch vind ik dat deze game geen speciale verbeteringen hebben die de prijs waard zijn, het design ziet er naar mijn mening minder goed uit en ook is er geen muziek van bekende artiesten in beschikbaar.De volledige game komt in november uit en zal €3,99 gaan kosten. Toch eens proberen kan natuurlijk geen kwaad: De preview-versie is gratis te downloaden in de AppStore (18mb!).

JellyCar

JellyCar, een nieuwe gratis game die sinds een paar dagen in de AppStore te vinden is. Het design van de game is het meest te vergelijken met dat van iPhysics, waarvan nu al een “preview-versie”(lite) beschikbaar is, andere kennen deze game misschien nog van het Jailbreaken.

Het doel van JellyCar is je auto bij de eindbestemming te krijgen door hem groter en kleiner te maken, goed te hellen (door je iPhone te kantelen), en genoeg te accelereren. Fijn is ook dat je gewoon naar je muziek kunt blijven luisteren onder het spelen.
De game, met in totaal 12 levels, is gratis te downloaden in de AppStore.

<br />

MazeFingers

MazeMazeFinger van Ngmoco is een puzzel spel waar je met je vinger door een doolhof moet navigeren. Op het eerste oog een nogal saai concept, maar als je eenmaal aan het spelen bent, kom je erachter dat het toch een vrij verslavend spel is, mede door de geluidseffecten en de vele levels.

Het spel bevat in totaal 200 levels met meer dan 1000 doolhoven, je bent er dus wel even mee bezig!
MazeFingers is gratis te downloaden in de AppStore.

Aanbiedingen

Als laatste gooien we er meteen nog maar een lijstje aanbiedingen achteraan:

De meeste aanbiedingen zijn tijdelijk en je kunt er dus het beste er zo snel mogelijk van profiteren!

Via: iTB.nl

P.s.
Mij heb je hier nog niet zien posten, maar vanaf vandaag ga ik de laatste nieuwtjes, opinie en achtergrond artikelen posten hier op iPhoned. Voorheen deed ik dit al bij de grootste iPod Touch site van Nederland, maar in navolging van Daan leek me dit een mooie stap vooruit!

Categorie: iPhone Games
Spotlight: Cydia

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's