Netshare, één van de verboden applicaties

Redactie
17 februari 2009, 21:52
2 min leestijd
Netshare, één van de verboden applicaties

Wat maakt iets wat verboden is toch zo leuk? Alles wat verboden is zou je graag een keer willen proberen. Netshare is een verboden applicatie op de iPhone. Apple heeft deze applicatie al na een paar uur al uit de App Store gehaald, maar ik was één van de gelukkigen die er op tijd bij was.

<br />

Voor 7,99 had ik de applicatie gedownload in één van de eerste weken dat de App Store er was. De dag erna was de applicatie verdwenen, omdat Apple het er toch maar niet mee eens was. Waarschijnlijk kwam dit omdat verschillende Mobile operators het hier niet mee eens waren, want die hebben liever dat je een apart laptop abonnement aanschaft.

Lees verder na de advertentie.

Gebruik

Netshare is erg makkelijk in het dagelijks gebruik. Voor je het weet maak je van je 3G verbinding een WiFi verbinding. Op de laptop is het internet dan erg snel, maar je moet wel je data-verkeer in de gaten houden. Je zal veel meer gebruiken dan dat je normaal op je iPhone doet.

Alternatieven

Deze applicatie is natuurlijk niet de enige applicatie om een modem van je iPhone te maken. In Cydia zijn een stuk of 5 alternatieven te vinden. Je kan ze vinden door te zoeken op het woord ‘modem’. Deze applicaties werken net zo goed al Netshare. Soms werken ze zelfs beter.

De opbouw van deze applicaties is precies het zelfde, alleen zijn bij sommige modems de stappen wat makkelijker gemaakt. Dit is dus alleen maar een groot voordeel. Netshare is dus zeker vervangbaar.

Conclusie

Het is leuk dat ik Netshare heb, omdat het er heel professioneel uitziet, maar er zijn tegenwoordig veel alternatieven. Helaas staan deze nog niet in de App Store, maar met een jailbreak heb je ze zo. Deze applicaties zijn net zo goed en net zo snel als Netshare.

Let even op of je Mobile Operator dit toestaat. T-Mobile staat dit voor zover ik weet niet toe.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's