‘Netflix komt rond 11 september naar Nederland toe’
Wouter Nijsen

Als je zit te wachten op onbeperkt series naar je iPhone of iPad kunnen streamen, kun je begin september je hart ophalen. Dan komt Netflix naar Nederland.

Netflix heeft naar verschillende Nederlandse media een uitnodiging verzonden voor een evenement dat op 11 september plaats zal vinden. Hierbij gaat het hoogstwaarschijnlijk om de Nederlandse lancering van streamingdienst Netflix. Netflix is in verschillende landen al een enorm populaire dienst voor het onbeperkt – en zonder reclame – kunnen streamen van tv-series. Het wordt verwacht dat het bedrijf hier in ons land 7,99 euro per maand voor gaat vragen.

netflix 2Streamingdienst Netflix gaf in juni al aan dat het nog voor het einde van dit kalenderjaar een Nederlandse introductie werkelijkheid zou maken. Later werd dit venster zelfs verkleind tot het derde kwartaal van dit jaar. Deze belofte lijkt Netflix dus waar te gaan maken. De iPhone-app voor Netflix is momenteel nog niet beschikbaar in onze App Store. Of deze tegelijkertijd met de dienst wordt uitgerold naar Nederland is nog niet bekend.

Series in Nederlands Netflix-abonnement nog onbekend

Het is ook nog onbekend welke series er in Nederland aangeboden zullen worden, al zijn de eigen producties van Netflix, House of Cards en het vierde seizoen van Arrested Development, veilige gokken. Series als HBO’s Game of Thrones hoef je niet in het maandelijkse pakket te verwachten. Deze populaire tv-serie is immers afkomstig uit de stallen van betaalzender HBO.

Bron: Tweakers

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.