Met de FAST-app van Netflix test je de internetsnelheid op je iPhone

Wouter Nijsen
10 augustus 2016, 12:46
1 min leestijd
Met de FAST-app van Netflix test je de internetsnelheid op je iPhone
FAST Speed Test

FAST Speed Test

Gratis

Reviewscore

7

Netflix lanceerde een tijdje geleden Fast.com, een website waarmee je je internetsnelheid kunt checken. Nu is er ook een handige iOS-app beschikbaar, die je gratis kunt downloaden in de App Store.

Lees verder na de advertentie.

Netflix FAST-app nu beschikbaar

De app is enorm simpel in gebruik, maar oogt gewoon strak en werkt prima. Wanneer je de Netflix FAST-app opstart, wordt direct de internetsnelheid op je iPhone gemeten. Hierbij wordt gebruikgemaakt van de servers van Netflix, want de informatie wordt door de dienst verzameld om zo internetproblemen bij gebruikers op te sporen.

De app meet alleen de downloadsnelheid, want volgens Netflix is dit de voornaamste manier hoe mensen het internet gebruiken, waarbij je kunt denken aan het streamen van video’s en inladen van webpagina’s.

In de app zelf vind je verder alleen een rond knopje om je internetsnelheid opnieuw te testen, en een optie om de resultaten te vergelijken op Speedtest.net. Laatstgenoemde heeft al geruime tijd een iOS-app, maar die oogt door de vele functies wat minder overzichtelijk dan de nieuwe app van Netflix.

Netflix FAST voor iOS downloaden

De Netflix FAST-app is via onderstaande link te downloaden. De app is nog geen MB groot en werkt op iOS 7 en hoger, dus je kunt ‘m op vrijwel elk iOS-apparaat gebruiken.

FAST Speed Test

Netflix, Inc.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu