Met de FAST-app van Netflix test je de internetsnelheid op je iPhone
Wouter Nijsen
FAST Speed Test

FAST Speed Test

Gratis

Onze score

7

Netflix lanceerde een tijdje geleden Fast.com, een website waarmee je je internetsnelheid kunt checken. Nu is er ook een handige iOS-app beschikbaar, die je gratis kunt downloaden in de App Store.

Netflix FAST-app nu beschikbaar

De app is enorm simpel in gebruik, maar oogt gewoon strak en werkt prima. Wanneer je de Netflix FAST-app opstart, wordt direct de internetsnelheid op je iPhone gemeten. Hierbij wordt gebruikgemaakt van de servers van Netflix, want de informatie wordt door de dienst verzameld om zo internetproblemen bij gebruikers op te sporen.

De app meet alleen de downloadsnelheid, want volgens Netflix is dit de voornaamste manier hoe mensen het internet gebruiken, waarbij je kunt denken aan het streamen van video’s en inladen van webpagina’s.

In de app zelf vind je verder alleen een rond knopje om je internetsnelheid opnieuw te testen, en een optie om de resultaten te vergelijken op Speedtest.net. Laatstgenoemde heeft al geruime tijd een iOS-app, maar die oogt door de vele functies wat minder overzichtelijk dan de nieuwe app van Netflix.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Netflix FAST voor iOS downloaden

De Netflix FAST-app is via onderstaande link te downloaden. De app is nog geen MB groot en werkt op iOS 7 en hoger, dus je kunt ‘m op vrijwel elk iOS-apparaat gebruiken.

FAST Speed Test

Netflix, Inc.

9,4 (3 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.