Netflix: 4 dingen die je moet weten

Wouter Nijsen
11 september 2013, 14:06
3 min leestijd
Netflix: 4 dingen die je moet weten

De ‘Spotify voor video’-dienst Netflix is sinds dinsdagnacht eindelijk beschikbaar geworden voor Nederlandse gebruikers. Voor 7,99 euro per maand kun je onbeperkt series en films kijken, en het aanbod is zeker niet mis.

Lees verder na de advertentie.

De dienst is onder andere via de handige Netflix iPhone-app te raadplegen. 4 dingen die je moet weten over de online streamingdienst Netflix.

1. Wat kost Netflix in Nederland?

Een abonnement op Netflix kost je standaard 7,99 euro per maand. Je kunt de online streamingdienst wel een maandje gratis uitproberen. Voor die 7,99 euro kun je Netflix op twee verschillende apparaten tegelijkertijd gebruiken. Vind je dat te weinig, dan kun je er ook voor kiezen om 11,99 euro per maand te betalen. Dan is Netflix op vier verschillende apparaten tegelijkertijd te raadplegen.

Betalen gaat via een creditcard, iDeal of via automatische incasso; je moet een betaalwijze opgeven voor je gratis maand.

2. Hoeveel content krijg je bij de Nederlandse Netflix?

Netflix heeft in ieder land andere deals en bevat daarom in ieder land andere tv-series en films. In Nederland is het aanbod niet mis, al missen we persoonlijk nog wel wat laatste seizoenen van series. In totaal zijn er 74 Nederlandse films te vinden en 221 tv-series, waarbij het gaat om internationale, Nederlandse en zelfs kinderseries. Dan zijn er ook nog een flink aantal Engelstalige films te vinden, mocht je al die Nederlandse content en tv-series zat zijn.

house-of-cards

Series die door Netflix zelf zijn uitgebracht, zoals het populaire (vierde seizoen van) Arrested Development, House of Cards en Orange Is the New Black zijn ook al allemaal terug te vinden in Netflix’ Nederlandse kanalen. Samengevat kun je dus stellen dat Netflix genoeg biedt om te kijken, maar alle tv-series en films die we terugvonden, zijn gemiddeld wel twee jaar oud.

3. Via welke kanalen is alle content te zien?

Op dit punt excelleert Netflix, en dan overdrijven we niet. Netflix is onder andere via de Netflix iPhone-app te raadplegen, de eigen website, spelcomputers als de PlayStation 3, Xbox 360 en Wii U, apps op zogeheten smart tv’s en zelfs enkele bluray-spelers. Dit maakt de videodienst erg fijn om te gebruiken, ook vanwege die optie om tegelijkertijd via meerdere kanalen content te streamen.

Het wordt eveneens mogelijk om Netflix via Apple TV te gebruiken. Het is hierbij mogelijk om de tablet of smartphone waar de Netflix iPhone-app op geïnstalleerd staat als afstandsbediening te gebruiken. Er zijn dus weinig apparaten te bedenken waarop je Netflix niet kunt raadplegen.

4. Is Netflix je geld waard?

netflix-bank

Eigenlijk kun je deze vraag alleen zelf beantwoorden, maar wij vinden het (begin)aanbod van Netflix allesbehalve verkeerd, zeker gezien het feit dat je de eerste maand zonder verplichtingen alles even uit kunt proberen.

Je vindt op de van oorsprong Amerikaanse videoservice weliswaar niet de nieuwste seizoenen van series en films terug – daar heb je nog steeds diensten als Pathé Thuis voor nodig – maar met een prijs van 7,99 euro per maand schrikt dat niet echt af.

Bekijk dus zeker even de Netflix iPhone-app als je tijd hebt, want het (door Netflix geproduceerde) vierde seizoen van het eerder genoemde Arrested Development is die kleine download al meer dan waard.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu