De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Nederlandse app toont of je moet rennen voor de trein

Rutger Otto
7 april 2015, 16:45
2 min leestijd
Nederlandse app toont of je moet rennen voor de trein

De nieuwe app ‘Moet Ik Rennen’ is gemaakt door Nederlanders en laat zien hoeveel tijd je nog hebt om de eerstvolgende bus, trein, tram of metro te halen.

Lees verder na de advertentie.

Moet Ik Rennen

Er is geen gebrek aan ov-apps in de App Store, maar de makers van Moet Ik Rennen proberen het toch met hun app, die een nét iets andere aanpak hanteert dan apps als 9292 of OV Delay. De app toont je simpelweg of je moet rennen voor je reisoptie of niet en hoeveel tijd je nog hebt om hem te halen.

De app is zeer simpel in gebruik. Na het opstarten van Moet Ik Rennen geef je toestemming tot je locatie, zodat de app kan zien waar je bent. Je kunt ook een andere startplek opgeven, al heeft de app dan wellicht iets minder zin. Daarna geef je aan waar je moet zijn, waarna de app direct aangeeft wat je eerste reisoptie is.

Aftellenmoet ik rennen

Met een grote countdown-klok wordt afgeteld naar je eerste reisoptie. Op de vraag of je moet rennen staat daarboven ja of nee. Onder de klok staat hoe ver je moet lopen en hoe laat het vervoer vertrekt. Ook kun je de groene lijn onder in beeld raadplegen om te zien hoeveel tijd je nog hebt om de trein of bus te halen.

Helemaal onder in beeld staat bij welke halte je moet zijn en welke bus of trein je moet hebben. Gemiste kans is wel dat er nergens in de app een kaartje te vinden, waarop je de route kan bekijken naar de halte of station. Ben je op een onbekende locatie, dan weet je misschien niet waar de dichtstbijzijnde opstapplaats is, waardoor je alsnog een kaarten-app moet gebruiken om te navigeren.

Download Moet Ik Rennen

Het concept voor de app won al een SpinAward voor Young Talent. De app is handig omdat het gebruikmaakt van real-time vertrektijden van het openbaar vervoer. We missen nog een navigatie-kaartje, maar dat kan in een volgende update wellicht toegevoegd worden, want de makers spreken momenteel over deze app als een bèta. Moet Ik Rennen is gratis te downloaden in de App Store voor apparaten met iOS 7 of nieuwer.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu