Handige app Neato laat je aantekeningen maken in een widget
Rutger Otto

Gebruik je geen widgets omdat je nog geen handige bent tegengekomen? Maak dan kennis met Neato, waarmee je supersnel aantekeningen kan maken op je iPhone. Ideaal.

Dankzij Neato word je eraan herinnerd waarom widgets ook alweer zo handig zijn. Er zijn inmiddels behoorlijk wat apps met widgets te vinden in de App Store, maar hoe praktisch zijn ze nu eigenlijk?

Snelle aantekeningen maken

neatoDie vraag is heel gemakkelijk te beantwoorden in het geval van Neato. De app is namelijk perfect voor snelle krabbels en notities. Je kunt door het Berichtencentrum omlaag te trekken meteen opschrijven wat je in je hoofd hebt.

Heb je Neato geïnstalleerd, dan ga je naar het Berichtencentrum van je iPhone en tik je onderin op ‘Wijzig’. Druk vervolgens op het groene plusje voor Neato om de widget toe te voegen. In het Berichtencentrum tik je op het toetsenbordje bij Neato of het tekstvak om te typen. Onder het vak klapt een toetsenbord uit zodat je meteen aan de slag kunt. Had je een link of stuk tekst gekopieerd vanuit een app of de browser, dan kun je die met de Paste-knop meteen in de widget plakken.

Dankzij de Send-knop is het ook meteen mogelijk om tekst te mailen, te tweeten of via een sms te versturen. Daarnaast kan je Evernote- of Dropbox-account aan de widget gekoppeld worden zodat je tekst ook via die kanalen kan delen. Het enige wat wel onhandig is aan de app, is dat het toetsenbord in de widget wat klein is, waardoor je vaak mis tikt.

Neato downloaden

Neato is gratis te downloaden voor iOS 8 of nieuwer. Voor installatie is 11,4MB aan vrije opslagruimte benodigd.


Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.