Handige iPhone-app voegt Twitter-widget toe aan Berichtencentrum

Rutger Otto
9 februari 2015, 10:50
2 min leestijd
Handige iPhone-app voegt Twitter-widget toe aan Berichtencentrum

Als Twitter het niet doet, dan doet NC het wel. Deze app stelt je in staat om tweets te bekijken zonder dat je een app hoeft te openen.

Lees verder na de advertentie.

NC Twitter-app

De officiële app van Twitter heeft geen widget. Het enige wat je als gebruiker kan instellen is dat je een pushbericht krijgt als je een mention of direct message krijgt. Op zich is het best raar dat Twitter geen widget heeft, want het netwerk leent zich er uitstekend voor. Dat bewijst NC, een app van een derde ontwikkelaar genaamd Akhil Tolani die wél een widget voor Twitter maakte.

Na installatie van de app, koppel je je Twitter-account. Als je al ingelogd bent bij de officiele Twitter-app gaat dat gaat heel simpel via de ‘Setup Twitter Account’-knop. Een tik is genoeg, daarna kun je de widget inschakelen. Dat doe je door het Berichtencentrum te openen (scherm van helemaal bovenin omlaag vegen) en naar de knop ‘Wijzig’ te gaan. Daar tik je op het groene knopje voor ‘NC – Twitter’.

Nu kun je in het Berichtencentrum ten alle tijden de laatste vijf tweets checken. In de app kun je ook instellen dat alleen de laatste mentions die je hebt binnengekregen te zien zijn.

Zo werkt de NC Twitter-widget

Twitter widget

Vanuit de widget kun je helaas geen tweets plaatsen of direct retweeten. Daarvoor word je eerst naar de Twitter-app doorgestuurd. De widget is momenteel dus echt bedoeld als manier om even snel de laatste tweets te checken, zonder dat je zelfs maar je iOS-toestel hoeft te unlocken. Voor veel mensen zal het echter geen probleem zijn om de Twitter-app te moeten openen en op die manier de laatste tweets binnen te halen.

Download NC Twitter

Wil je de widget installeren, dan is de NC Twitter-app te downloaden voor 99 cent in de App Store. Voor installatie is iOS 8 of nieuwer nodig, evenals 35,7 MB aan vrije opslagruimte.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu