Kijk uit het raam van het ISS met de nieuwe NASA Apple TV-app
Lars Paymans
NASA

NASA

Gratis

Onze score

7

De aarde bekijken vanuit de ruimte is de droom van menig ruimte-liefhebber. Jammer genoeg is een leven als astronaut niet voor iedereen weggelegd, maar gelukkig geeft de nieuwe NASA Apple TV-app ons vanaf vandaag een prachtig alternatief.

NASA Apple TV-app nu beschikbaar

NASA was al langer aanwezig in de App Store voor de iPhone en iPad, maar de app voor de vierde generatie Apple TV is met afstand de meest indrukwekkende. De iOS-apps van NASA zijn inmiddels al meer dan 17 miljoen keer gedownload.

NASA Apple TV

Met de gratis Apple TV-app kun je een live stream van NASA TV op je tv afspelen, zodat je in real time naar de aarde kunt kijken vanuit het International Space Station. Als leuke bonus laat de app ook weten wanneer je even uit je raam moet kijken. Op basis van je locatie stelt de NASA Apple TV-app namelijk vast wanneer het ISS of andere satellieten overgevlogen komen.

Meer dan een ISS-livestream

De livestream zal voor veel mensen de reden zijn om de app op hun vierde generatie Apple TV te installeren, maar heeft hiernaast nog meer in huis. Zo staan er meer dan vijftienduizend ruimtefoto’s tot je beschikking, educatieve video’s van NASA en de mogelijkheid om live op het NASA-radiostation Third Rock in te schakelen.

In de toekomst zal NASA er ook lanceringen live op uitzenden. Voor de liefhebber van ruimtevaart is deze NASA-app er dus eentje die niet mag ontbreken op je Apple TV. Al was het maar om het idee te krijgen dat je uit het raampje van het ISS kijkt.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.