Mystery Friend: speel Wie Ben Ik? met Facebookvrienden op je iPhone
Wouter Nijsen

Het populaire Wie Ben Ik heeft de jongens achter Mystery Friend geïnspireerd om een game te maken. Maar hoe maak je een dergelijk oud concept nu helemaal van deze tijd? Simpel: maak het helemaal social door Facebook te integreren en zelfs onderdeel van de game te maken.

In de game speel je tegen een Facebookvriend over je gezamenlijke Facebookvrienden. Je mag vragen aan elkaar stellen waar jij of je tegenspeler met ‘ja’ of ‘nee’ antwoord op geeft. Degene die het eerst de juiste persoon raadt, heeft gewonnen.

Mystery Friend: vermakelijk, maar met één nadeel

Door de antwoorden op je vragen kun je in een overzicht van alle gezamenlijke vrienden één voor één mensen verwijderen die het sowieso niet kunnen zijn. Je mag elke game één bom gooien die één vriend van het totale bord verwijdert. Als je het weet, kun je de gok wagen (of je moet het héél zeker weten) en degene aanwijzen waarvan jij denkt dat hij of zij het is.

Het nadeel van Mystery Friend is dat het spel voornamelijk leuk is om te spelen met Facebookvrienden die veelal dezelfde vrienden als jij hebben. De kracht van Mystery Friend wordt hiermee ook zijn nadeel omdat je keuze in tegenstanders flink beperkt kan worden. Desondanks is Mystery Friend een verdraaid leuke game van Nederlandse makelij met een hoge hitpotentie.

[app 564517653][appimg 564517653]

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.