Microsoft brengt werkbalk My Workspace uit voor macOS

Rutger Otto
10 september 2017, 13:33
1 min leestijd
Microsoft brengt werkbalk My Workspace uit voor macOS

My Workspace is een handige tool voor Office 365-gebruikers op de Mac. Vanuit de menubalk krijg je toegang tot alle kantoorapps van Microsoft.

Lees verder na de advertentie.

My Workspace

Dit programma is gratis beschikbaar gemaakt door Microsoft. My Workspace is het eerste project van Microsoft Garage voor macOS. Deze afdeling binnen Microsoft maakt wat meer experimentele programma’s en deze app werd in vier maanden ontwikkeld door een team van stagiairs.

De werkplaats van de softwaregigant biedt een overzichtelijk venster waarin alle handige kantoortoepassingen van Microsoft gebundeld worden. Zo kunnen gebruikers in een oogopslag de informatie oproepen die ze nodig hebben. Denk hierbij aan agendapunten, maar ook contacten en de meest recent geopende documenten in bijvoorbeeld Word of Excel.

Integratie met Office

My Workspace biedt een diepe integratie met apps en diensten van Microsoft. Er is naast een agenda bijvoorbeeld ook een knop om deel te nemen aan geplande Skype-gesprekken. Het programma is dan volledig bedoeld als een soort virtueel bureau die toegang biedt tot je digitale kantoor. Gebruikers kunnen de tool naar wens aanpassen.

Het programma is bereikbaar vanuit de menubalk. Bestanden worden direct met OneDrive geopend en kunnen vastgepind worden om ze sneller terug te vinden. Dankzij deelbare links is ook samenwerken in Office 365-documenten mogelijk vanuit My Workspace. Daarnaast kunnen gebruikers binnen de app hun instellingen voor Microsofts kantooromgeving aanpassen.

Download de app

In bovenstaande video is te zien hoe de app werkt. Geïnteresseerden kunnen het programma gratis downloaden op deze website van Microsoft. Volgens het team zou My Workspace mensen helpen om efficiënter te werken.

Lees het laatste nieuws over de Mac

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen